miercuri, 30 decembrie 2015

Constiinta



            Avem atat de multe definitii si interpretari despre ce inseamna constiinta incat ne e greu sa ne oprim asupra uneia sau alteia. Atat de multe si incalcite, ca mai mult ne incurca. Si cum Adevarul se afla intotdeauna in noi, cred ca trebuie sa ne consultam pe noi insine, sa stam de vorba cu noi. Raspunsul cred ca este in noi, nu trebuie sa-l cautam in afara. Este binevenit ajutorul din afara, ca indrumare, dar noi suntem cei care simtim daca este adevar sau nu. Asadar, constiinta cred ca este o stare pe care o traim, o stare in care devenim constienti de noi insine, o stare in care putem afirma cu convingere ca suntem o fiinta conectata la Tot Ceea Ce Exista.
           O stare in care realizam si ne dam seama, constientizam, ca suntem, ca existam. Si ca sa fie si mai clar, asta ar insemna ca atunci cand observam la noi insine ca am facut ceva anume, inseamna ca am fost martori la propria constiinta. Daca spre exemplu ma observ pe mine insumi ca judec pe cineva, inseamna ca eu sunt martor la procesul meu de constiinta. Observand acest act, pot sa-mi schimb gandurile, sa nu mai judec. Pot sa trec la o noua vibratie a constiintei, la un nivel superior. Ca tot ne intrebam cum sa trecem la un nivel superior, cum sa facem asta.

          Ei bine, observandu-ne si constientizand ceea ce facem intr-un anumit moment. Si cu cat constientizam mai mult ceea ce gandim, ceea ce facem si actionam in fiecare moment cu atat starea de constienta se extinde, adica traim in propria constiinta care se dezvolta continuu si ne face sa devenim fiinte mai evoluate. Si ca sa mai facem un joc de cuvinte, sa spunem ca, constiinta este starea in care devenim constienti de ceea ce facem. Si mai simplu, sa spunem ca lucrul asupra caruia ne indreptam atentia ne face sa devenim mai constienti de acel lucru, deci sa-l traim la nivel de constiinta. Si cel mai simplu, tot ceea ce observam si constientizam, devine trezirea constiintei.
        Sunt lucruri in constiinta noastra pe care le folosim zilnic, fara sa ne dam seama si altele pe care le constientizam si atunci spunem ca traim constient, ceea ce inseamna ca suntem constienti de constiinta noastra. Prin constiinta ne putem raporta la diverse momente de timp si spatiu cand au avut loc diverse evenimente sau putem transcende timpul si spatiul. Constiinta ne da unicitatea personala, ne face sa avem propriul punct de vedere, ne defineste intr-un fel caracterul si comportamentul. Si prin constiinta noastra, ocupam un loc in acest Univers, bine definit si din care se vede intr-un anumit fel. Suntem fiinte cu constiinta proprie, cu caractere proprii. Nimeni nu ne poate schimba constiinta in mod fortat. Primim si asimilam doar acele informatii care ne sunt de folos in evolutia constiintei.
         Asadar, constiinta este cea care ne formeaza ca fiinte, ne traseaza trasaturile si ne face sa ne intarim atentia asupra lucrului de care am devenit constienti. Prin constiinta ne exprimam si liberul arbitru, vointa si punctul de vedere. Toate isi au radacina in constiinta. De aici pleaca totul. De aici se formeaza si gandul, de aici porneste si intentia, de aici se ajunge la actiune, la fapta. Constiinta ne defineste sufletul, mintea si trupul. Constiinta este tot ceea ce ne inconjoara, este insasi Creatia, care ne creeaza pe noi. Aici in constiinta este sediul tuturor lucrurilor ce se vor manifestate in aceasta realitate si in toate celelalte dimensiuni.

          Aici se intimpla miracolele la nivel pamantean, aici se intimpla ascensiunea, aici se intimpla inaltarea si renasterea sufletului. De aici pornesc cascadele de emotii si sentimente care ne umplu corpul fizic si generam comportamente si reactii si ne definesc conditia umana. Aici este Esenta noastra cea mai pura, aici gasim scanteia dumnezeiasca, ce ne aliniaza atunci cand pierdem calea, atunci cand o murdarim cu paradigme in drumul ei spre lumea tridimensionala. Tot de aici se face si intoarcerea Acasa. Aici este locul de imbarcare spre alte dimensiuni si realitati. Este fara taxa de intrare, fara bilet. Aici esti pe cont propriu. Fiecare decide cand este timpul imbarcarii. Aici vii fara bagaje, fara frica, fara insotitor. Pe toate portile de imbarcare scrie esti liber. Sa alegi, sa hotarasti singur, daca vrei sa fii in armonie cu intreaga Creatie.
           Asadar constiinta este o stare in care transcendem toate simturile noastre de baza si ne lasam abandonati in grija Gratiei Divine, care ne asigura ghidarea spirituala catre orice dimensiune. Abandonul constient devine scara catre constiinta, locul de unde putem zbura prin timp si spatiu, fara autorizatie de zbor. In constiinta schimbam credinte, convingeri, aici ne vindecam si putem facilita vindecari. Tot aici ne intilnim cu Christul nostru interior si traim Unitatea, simtirea a cine si ce suntem cu adevarat. Este un loc sacru, unde ne putem retrage si uni cu fortele primare, unde avem acces la Sursa creatoare de viata.


             Toti avem la indemana aceasta scara, doar ca teama de a lasa si de a pierde toate acumularile lumii fizice ne impiedica sa urcam. Asta este singura piedica. Frica. Cand ne vom depasi aceasta frica, scara se va transforma in trepte, mult mai accesibile. Imbratisa-ti Adevarul din Tot Ceea Ce Exista si va ve-ti construi singuri treptele ascensiunii in constiinta.
             Un articol care a iesit la suprafata mai incet. A trebuit sa treaca prin toata aceasta luna magica, plina de energii subtile si din a caror vibratie a prins contur. A venit la timp, la sfarsit de an, cand suntem cu motoarele la relanti si ne putem da voie sa urcam in aceasta locatie sacra. Profita-ti de zilele libere si petrece-ti cat mai mult timp in aceasta statiune sacra.

              Fie ca Noul An sa va gaseasca urcand pe trepte !



                      Descopera si tu calea spre armonie  !!
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu