miercuri, 23 decembrie 2015

Esenta christica



            Toti vrem sa stim daca a existat sau exista Christos, pentru ca este legat de credinta noastra. Toti vrem sa stim daca a existat cu adevarat, toti am vrea sa-l vedem ca sa ne convingem de acest adevar. Pentru ca este o problema primordiala ce ne poate rasturna sistemul de credinte. Spuneam si in alte articole, ca fiecare dintre noi purtam scanteia dumnezeiasca in noi, ca avem acea esenta divina in interior. Problema tine de constientizarea acestui aspect. Daca nu constientizam la nivel profund ca natura christica exista in fiecare persoana, atunci nu vom vedea mai departe, nu vom putea depasi acel prag de constiinta format din convingeri limitative, care sa ne permita evolutia spirituala. Inseamna ca nu suntem total in iubire. Inseamna ca nu traim iubirea neconditionata. Nu avem cum sa-l acceptam pe cel de langa noi, atata timp cat nu realizam ca aceasta natura divina exista in noi insine si in fiecare dintre noi.


          Si pentru ca se apropie ziua cand sarbatorim nasterea Mantuitorului, merita sa intelegem mai bine acest aspect. Ar fi benefic pentru toata lumea sa reusim sa integram ideea ca in profunzimea noastra suntem fiinte divine, ca avem acel potential interior ce reprezinta forta care misca lucrurile. Cei mai multi ne raportam la un Iisus aflat in afara fiintei noastre, undeva in exterior unde nu putem ajunge, spre care ne indreptam rugaciunile, uitand ca de fapt noi avem un Iisus interior, care este tot timpul cu noi. Ne rugam la acel Iisus exterior, il imploram sa ne ajute, ii acordam toata puterea, iar de cel interior uitam.  Ne punem toate sperantele in cineva care trebuie sa vina din afara noastra sa ne rezolve problemele, cand adevarata putere este in noi, potentialul despre care aminteam. Si asta pentru ca asa am fost invatati, asa am preluat si mostenit aceste convingeri, fara a le mai trece prin filtrul inimii.          
           Mantuitorul n-a facut altceva decat sa ne arate calea de urmat si nu sa ne rezolve problemele. Ar fi benefic pentru evolutia noastra sa intelegem acest aspect. Daca salvarea ar fi venit de la El, atunci noi n-am mai fi facut nimic pentru evolutia noastra. Am fi asteptat mereu sa ne salveze sau sa ne rezolve problemele, fara sa mai miscam un deget. El nu a venit sa traiasca in locul nostru, ci a venit sa ne invete cum sa traim. Sa ne iubim pe noi insine, sa ne iubim aproapele ca pe noi insine, sa nu furam si toate celelalte. Daca ar fi sa dau un exemplu ca sa fiu mai bine inteles, as spune ca e la fel cum un parinte ii da copilului sa manance toata viata in loc sa-l invete cum sa-si produca sau sa-si procure mancarea, altfel copilul va astepta de la parinte mancare toata viata. Deci un copil dependent. Si nu cred ca este de dorit asa ceva. Asa este si cu noi, asteptam, ne rugam la Doamne Doamne sa ne implineasca toate nevointele. Depindem de El.

            Uitam de puterea interioara, uitam ca in inima noastra avem latura divina care asteapta sa se reveleze, sa ne spuna cine si ce suntem cu adevarat. Cand coboram in profunzimea fiintei noastre si ne predam neconditionat Sinelui Divin interior sau Christului Interior, cum vreti sa-i spuneti, atunci se intimpla miracolul, suntem in Adevar. Suntem in echilibru si armonie cu Tot Ceea Ce Exista. Cred ca toata indrumarea si invatatura venita de la Mantuitor trebuie unita cu indrumarea venita de la Sinele Interior. Aceasta uniune cred ca ne da plinatatea fiintei noastre si ne face sa traim intr-adevar Latura Divina a existentei noastre.
            Cand cele doua aspecte divine, interior si exterior se unesc, devenim acea stare de constiinta superioara care-l traieste pe Dumnezeu. Toti vorbim acum despre iubire, despre iubirea de sine si despre iubirea de altii, despre acceptare, etc. Problema este sa ne trezim spiritual, sa putem accesa acele nivele superioare ale constiintei incat sa traim in iubire neconditionata, sa vedem adevarul din noi, sa-l acceptam asa cum este, sa-l integram si sa-l exprimam in viata noastra. Este un proces transformational, pentru ca adevarul intotdeauna transforma. Cand scoatem la suprafata adevarul interior, realitatea exterioara se schimba, se modifica, iar daca realitatea ramane aceeasi, ceva in interior se va schimba, apare o alta perceptie, care ne permite sa vedem cu alti ochi aceeasi realitate.`
            Este un proces ce poate fi de lunga durata sau de mai scurta durata, functie de nivelul evolutiv al fiecaruia. Vorbeam de acea schimbare care trebuie sa vina de la sine, nefortata, din interiorul constiintei, pentru ca altfel nu mai este schimbare in bine ci doar acceptare impusa. Adevarul nu se impune cu forta. Adevarul este, pur si simplu. Dincolo de sarbatoarea nasterii Mantuitorului, cred ca orice crestin sau persoana care a pornit pe calea trezirii spirituale, trebuie sa constientizeze ca de fapt are loc o nastere a Christului interior care-i poate inalta constiinta. Si nu doar odata pe an sa realizam acest aspect. Asta este o lucrare pe care trebuie s-o implinim zilnic, ca sa putem uni cele doua aspecte, interior si exterior, cu adevarat in constiinta noastra. Nu trebuie sa se retraga nimeni in pustietate ca sa-si descopere si sa uneasca aceste laturi. Toate se pot intampla in viata de zi cu zi, doar sa vrem sa le constientizam.


           Sa acceptam ca trebuie sa ne schimbam convingerile vechi care ne limiteaza. Indrumarea este binevenita, dar daca nu este conforma cu binele nostru suprem, atunci nu ne este de folos. Avem fiecare o cale de strabatut, mai usoara, mai grea. Noi suntem cei care o facem mai grea sau mai usoara. Schimbarea va veni din constiinta, din acea esenta christica integrata total in fiinta noastra. Pana atunci este doar dorinta, munca, emotie, asteptare, iertare, acceptare, devenire, uitare, abandonare, recunostinta, iubire, contemplare, impacare.
          Niveluri crescande de vibratie ce vor face posibila integrarea starii de esenta, trairea si experimentarea ei. Nu e greu, nu e usor. Universul ne intinde mereu o mana de ajutor, cand cerem. Sarbatorim Nasterea Domnului, o zi ce vine cu o energie speciala, puternica, o energie care vine sa ne ajute sa integram mai usor astfel de aspecte, o zi in care putem intelege ca este vorba despre renasterea noastra spirituala, despre redescoperirea esentei christice interioare, o zi de reintoarcere la Lumina. Cam asta ne spune esenta christica, sa imbratisam Lumina si sa traim in lumina ei.
          Fie ca fiecare sa-si descopera latura divina si esenta christica interioara. Fie ca aceasta Lumina pura, sa ne curete interiorul, sa ne incarce cu vibratia ei inalta ca sa ne putem depasi conditia umana, sa traim in armonie.


                Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu