vineri, 25 decembrie 2015

Craciunul



           Craciunul. Mai degraba Craciunul a devenit un eveniment de marketing comercial, in care se vand o gramada de lucruri la o gramada de oameni, trecand usor peste semnificatiile subtile ale acestui moment. Suntem mai preocupati de cumparaturile pe ultima suta de metri, de alegerea cadourilor, decat ce inseamna de fapt aceasta zi. Astfel constiinta noastra se erodeaza, legand-o de lucruri materiale mai mult decat de alte lucruri. Dar hai sa depasim aceasta frenezie a cumparaturilor si sa intram in semnificatiile acestei zile.
                        Conform Wikipedia, Craciunul sau Nasterea Domnului, a inceput sa fie sarbatorit pe 25 decembrie, cam spre sfarsitul sec. al  IV-lea. Pana atunci Nasterea Domnului era sarbatorita odata cu Boboteaza, pe 6 ianuarie. In cultura multor popoare, este o perioada asociata cu renasterea Soarelui, care dupa aceasta data isi incepe ascensiunea pe cerul nordic si ziua incepe sa creasca, ca si durata. Este reintoarcerea la Lumina, asa cum si sufletele noastre renasc si simt Lumina adusa de Nasterea Domnului.


                    Deja traditie, impodobitul pomului de Craciun da culoare acestei sarbatori, aduce multa bucurie in lumea copiilor si nu numai. Mos Craciun este asteptat in noaptea de 24 spre 25 decembrie, sa treaca pe la fiecare casa si sa lase cate un cadou. Colindele insotesc aceasta sarbatoare, anuntand Nasterea Domnului. Folosim acest moment pentru a face cadouri, pentru a darui din inima celor dragi, celor apropiati, celor sarmani si nevoiasi, copiilor, tuturor. Sunt momente incarcate de emotie, care ne fac sa fim mai buni, care ne fac sa iertam, sa dam dovada de iubire si multa compasiune. Si este placut sa ne lasam in vibratia acestor energii benefice, care ne curata corpul emotional si ne da sansa unei ascensiuni constientiale. N-ar fi frumos sa fim asa tot timpul anului ? Nu credeti ca viata ar fi mai frumoasa ? Oare ce ne impiedica sa fim asa ? De ce numai in aceste zile aratam mai multa bunatate, mai multa compasiune, mai multa intelegere ?
                  Este evident ca in aceste zile energia mistica devine mult mai puternica. La fel de evident este si faptul ca noi ne permitem sa ne relaxam, sa ne oprim din alergatura zilnica ce ne tine mintea ocupata cu tot felul de lucruri. In aceste zile dam liber mintii constiente si ne aducem aminte de sufletul nostru, ii oferim linistea de care are nevoie ca sa-si intilneasca Sinele. Ne permitem sa ne lasam purtati de acest flux de energie christica, ce face ca sufletele noastre sa vibreze tot mai sus, ce face calea de acces spre constiinta mult mai usoara si mai rapida. Integrand aceasta vibratie, ajungem sa descoperim Christul Interior, ajungem sa-l lasam sa ne inunde fiinta si atunci experimentam iubirea, bunatatea, compasiunea pe care le manifestam fata de altii. Traim aceste experiente doar daca descoperim esenta noastra divina, care in aceasta perioada magica este mult mai facila, ajutata si de sarbatoarea Nasterii Domnului, care vine sa ne aminteasca toate aceste aspecte si sa ne dea impulsul ascensionarii spirituale. Sa ne bucuram de aceasta zi speciala, de semnificatia ei spirituala si sa trezeasca in noi tot ce este mai frumos. Nasterea Domnului pe care o celebram de mii de ani, inseamna an de an renasterea sufletului nostru, inseamna constientizarea ca suntem fiinte divine si ca ne putem manifesta aceasta latura. Nu este un miracol, ci pur si simplu este Adevarul din noi, pe care daca avem curaj sa-l exprimam, atunci suntem fiinte depline, pline de Dumnezeu.


              Sa mai vedem cateva aspecte. Dupa calendarul mayas, aceasta zi este de Ton 11, care simbolizeaza fermitate si hotarare, sustinand orice creatie sa-si gaseasca locul in Univers. Este o zi speciala pentru ca vine cu o energie puternica, ce faciliteaza schimbarea si imbunatatirile. Si am tot vorbit despre schimbare si ce inseamna ea. Ei bine, aceasta energie speciala vine sa ne ajute sa ne schimbam in interiorul nostru. Nu intimplator azi sarbatorim Nasterea lui Iisus Hristos, cel ce vine sa ne arate calea de urmat. Schimbarea. Schimbarea interioara. Nu intimplator Iisus vine tocmai in aceasta zi sa ne ajute sa ne schimbam constiinta. Aceasta tonalitate 11 , este sustinuta de energia Furtunii, o zi pentru binecuvantare, datatoare de viata si lumina. Esenta Furtunii este experimentarea sentimentului unitatii si securitatii in familie in timp ce furtuna se desfasoara afara. Si in numerologie cifra 11, semnifica o energie puternica. Nimic nu este intimplator.
                  Cu siguranta suntem intr-o perioada cu energie magnifica, a carei vibratie ne patrunde pe toti. Hai sa ne dam voie sa ne patrunda cat mai profund, sa ne bucuram cu adevarat de aceste zile sfinte, sa simtim iubirea celor din jur, sa daruim cu inima. Sa traim aceste sarbatori cu inima unui copil plina de emotie !

                    Va doresc tuturor ca acest Craciun, sarbatoarea Nasterii Domnului, sa va aduca bucuria si emotia renasterii sufletului  !!



         Celor care sunt nascuti in aceasta sfanta zi si celor care poarta nume de Cristian sau Cristina, nume christice, le urez La Multi Ani  !!
           
            Si pentru ca este timpul colindelor, va invit sa ascultati aici, un colind plin de emotie .

           Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu