duminică, 27 decembrie 2015

Sfantul Stefan



                  Sfantul Stefan, praznuit intotdeauna de Biserica Romana Ortodoxa pe 27 decembrie, in a treia zi dupa nasterea Domnului, este considerat intaiul diacon si primul martir. Este primul diacon, pentru ca a raspuns primul chemarii Bisericii de a aduna sapte barbati plini de duh si intelepciune care sa slujeasca in cadrul slujbelor religioase si sa tina randuiala comuna. Fiind ales sa-i conduca pe diaconi, a fost numit Arhidiacon.
              Sfantul Stefan a fost un adevarat aparator al credintei adevarate, propovaduind Cuvantul lui Iisus Hristos toata viata, motiv pentru care intra repede in atentia fariseilor, nemultumiti ca acesta preda public invataturile lui Iisus, fiind acuzat de blasfemie fata de  Moise si de Dumnezeu.



             Este gasit vinovat de blasfemie, fapta pentru care este osandit la moarte prin uciderea cu pietre, devenind astfel primul martir, trupul lui fiind depus in mormantul unui oarecare crestin, pentru ca cei ce erau ucisi cu pietre, la acea vreme, nu puteau fi inmormantati in cavoul familiei. La fel ca si Iisus Hristos, la moartea sa, el se roaga pentru cei ce-l ucideau. Moastele sale sunt descoperite in anul 415, in urma unei viziuni a preotului  de la acea vreme. Pe mormantul unde era ingropat era inscris cuvatul " chiliel ", care inseamna cununa. Si intr-adevar el a fost primul care a luat cununa muceniciei. In prezent osemintele sale se afla la Roma.
                In Grecia, pe Muntele Meteora, se afla una din cele mai vechi manastiri cu acest nume, Manastirea Sfantul Stefan, fondata prin anul 1192 de catre sihastrul Ieremia, fiind cea mai veche asezare monahala din aceasta zona.

         Conform calendarului mayas, aceasta zi este de Ton 13, cu intentia de Ascensiune. Aceasta zi vine cu o energie puternica ce ajuta sa facem urmatorul pas, sa incercam sa cream ceva nou in viata noastra. Ne impulsioneaza punand energia ultimului succes la baza noului inceput. Iti da atata energie incat te face sa urci muntele ca sa vezi ce este dincolo. Cu alte cuvinte, ultimul succes te motiveaza pentru un nou inceput. Aceasta zi sfanta este insotita de semnul mayas al Crocodilului, cel ce primeste mesaje de la forta primara. Aceasta energie primara vine sa canalizeze energiile si eforturile pentru a incepe si obtine cele mai bune rezultate. Este o zi benefica pentru proiecte noi viitoare.

                Celor ce poarta acest nume sfant, le urez La Multi Ani  !!



         Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu