vineri, 4 decembrie 2015

Dorinta si implinire



               Am intrat in luna cadourilor, cand cei mai multi dintre noi daruim si asteptam cadouri. Si nu cred ca trebuie sa fie neaparat cadouri fizice, in sensul cel mai larg pe care-l cunoastem, ci ele pot fi sub diverse forme. Poate fi vorba despre impliniri ale unei lungi perioade de munca iar acum rezultatele vin ca un cadou, ca o rasplata binemeritata. Sau poate fi vorba de o implinire sufleteasca, pe care sufletul o astepta cu emotie. Vindecarea sau eliberarea de o boala sau afectiune, poate produce mai multa bucurie decat un simplu cadou.Venirea pe lume a unui nou sufletel, poate indelung asteptat si dupa multe rugaciuni, poate fi un cadou de nepretuit. Reintregirea unei familii, sanatatea persoanei, aspiratiile dragi sufletului, imbratisarile afectuoase si pline de iubire, sunt forme ale cadourilor pe care le putem primi sau darui.

              Cred ca nu conteaza marimea sau cantitatea cadoului, ci mai mult este vorba despre calitatea actului de a darui ceva. Daca un cadou, fie el si fizic cat de mic, este daruit din inima, cu sinceritate si fara dorinta de a creste in ochii celui care il primeste, cred ca ajunge direct la sufletul celuilalt. De cadourile din interes sau din obligatie, n-are sens sa vorbim, pentru ca suntem intr-o luna prea plina de energii frumoase incat nu ne putem cobori in vibratie joasa. Este bine sa stim si despre ele, dar noi sa nu facem asa. De ce vrem sau asteptam cadouri ? Pentru ca avem dorinte. Si pentru ca vrem sa ni se implineasca. 
          Sunt dorinte care se implinesc, sunt dorinte care nu se implinesc. Cele pe care ni le dorim din tot sufletul, au cele mai mari sanse sa se implineasca. Cele pe care doar le mentalizam, raman neimplinite, isi asteapta randul la implinire. Toate dorintele, rugaciunile, afirmatiile  care se implinesc, care au un rezultat, se intimpla pentru ca au in spate energia unei dorinte puternice, care porneste din inima. care se formeaza din cea mai pura energie si este sustinuta continuu. Nu este suficient, cu alte cuvinte, sa-ti doresti ceva, sa ceri ceva, doar la nivel mental : vreau o jucarie anume sau vreau o masina . Trebuie o participare a intregii fiinte, sustinuta in toate planurile. Prin sustinere, intentie si actiune, scotand la suprafata dorinta profunda, atragem langa noi toate energiile necesare manifestarii.
                 Fara aceasta perseverenta si sustinere dorinta va ramane doar la nivel mental, adica raman doar cu vreau. Sau cum se mai spune popular, daca-ti doresti fara tragere de inima, nu vei reusi sau vei reusi pe jumatate. Cunoastem de acum, ca acolo unde ne este gandul si atentia, acolo ne va fi si energia. Noi spunem ca daca muncesti cu daruire, cu putere si neabatut, treci peste toate obstacolele. Deci triada, gand-intentie- fapta, integrata profund in fiinta interioara iti va implini dorintele. Pe de alta parte ar trebui sa fim constienti de ceea ce cerem, sa stim ce sa cerem. Pentru ca daca cerem lucruri absurde, sansele de a se implini sunt mici. Si nici nu trebuie sa pretindem sau sa innebunim pe cineva cu dorintele noastre. O dorinta trebuie exprimata cat mai clar, cat mai concis, pentru ca energia ei sa fie cat mai curata, cat mai limpede pentru a fi bine inteleasa, bine receptionata. Trairea profunda a acestor vibratii, face ca Universul sa creeze toate sincronicitatile care duc in final la manifestarea dorintelor.


                   Daca ne dorim altfel, vom trai intr-o iluzie. Si atunci cand cream din perspectiva iluziei lipsei, vom avea parte de lucruri de care chiar nu avem nevoie, lucruri despre care vom realiza mai tarziu ca nu avem nevoie, lucruri despre care vom realiza ca trebuie sa scapam de ele. Devin energii nefolositoare, care nu-ti ridica vibratia in nici un fel, pentru ca ramane acel gol sufletesc de neimplinire. Daca dorintele nu sunt insotite de iubire adevarata, acel gol nu se va umple, nu va deveni un intreg. Daca dorintele au in spate si un gand ascuns, ele isi pierd din putere sau chiar nu vor avea sanse de implinire. 
               Adevaratele recompense vor veni atunci cand nu exista ganduri ascunse si atasamente . Daca daruim ceva cuiva, s-o facem din iubire, cu iubire, fara asteptari, cu buna credinta, cum ne place sa mai spunem. Darurile daruite in acest mod se intorc indoite donatorului. Daca daruim ceva unui copil, asteptam ceva de la el ? Daca daruim ceva unui nevoias de pe strada, asteptam ceva de la el ? Hai sa daruim cu inima, pentru ca asa simtim si atunci sufletul nostru se va bucura. Nu trebuie sa dovedim nimanui nimic, nici noua insine, ca daruim din iubire. Daca nu vine din fiinta noastra, din crezul nostru, valoarea darului nu este completa. Daruirea din inima nu-ti complica mintea. Adica, nu apar intrebari de genul, e mult, e putin, e de valoare sau nu, voi fi apreciat sau nu, etc.
                 Si pentru ca suntem deja in luna cadourilor, tot ce daruim sa fie insotit si de Gratia Divina. Aceste daruri sunt cel mai bine primite si se intorc in moduri din cele mai placute, pentru ca sunt libere de intentii si asteptari. Daruri putem face in fiecare zi, nu trebuie sa vina o luna anume pe care tot noi am conceptualizat-o, ca fiind a cadourilor. Putem darui iubire in fiecare clipa. Si nu costa nimic. Si mai si primim inapoi. Toti suntem iubire si avem nevoie de iubire. Poate si pentru ca aceasta luna decembrie poarta o incarcatura spirituala deosebita prin sarbatorile sfinte, mai ales nasterea Mantuitorului, toate dorintele sunt incarcate de Gratie Divina.
               Sa traim si noi in aceasta bucurie a cadourilor, sa simtim ca suntem in Gratie Divina, sa ne punem dorinte din suflet, sa le acoperim cu iubire si ele se vor implini. Este intr-adevar o luna magica, cand fiecare isi face bilantul unui an intreg, isi evalueaza implinirea dorintelor. Primul care vine sa ne implineasca dorintele este Mos Niculae. Indiferent de varsta, toti il asteptam. N-ar fi frumos sa intram cu totii in rolul lui Mos Niculae si sa implinim dorinte ? N-ar fi mai frumos sa traim si sa extindem aceasta vibratie a implinirii dorintelor ? Sa generam bucurie in jurul nostru ? Prin intentie si fapta, putem implini dorinte.
                Implineste si tu cuiva o dorinta din toata inima !


                 Descopera si tu calea spre armonie  !!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu