vineri, 18 decembrie 2015

Eliberare



          Cu siguranta toti avem cate ceva de care vrem sa scapam, de care vrem sa ne eliberam. Vorbesc de acea eliberare care iti usureaza sufletul. Obisnuim noi sa spunem ca avem o piatra pe suflet. Sau ca ni s-a luat o piatra de pe inima, cand scapam de o problema care ne stresa de multa vreme si nu-i gaseam rezolvarea. Ati avut asemenea momente ? Cand se intampla asta ? Cand ceva nu prea merge bine in viata noastra asa cum ne dorim si vrem sa indreptam lucrurile, dar nu prea stim cum s-o facem. Si atunci apare acea incordare, acel stres care ne oboseste, care ne consuma energetic.
           Vrem sa dam drumul problemei care a devenit presanta, care de fapt ne strica echilibrul existential. Ce inseamna sa dam drumul la ceva care ne perturba viata ? Spre exemplu, poti fi intr-o relatie care nu mai este benefica, care si-a consumat energia si simti ca nu mai este potrivita pentru tine. Stii ca poti rani partenerul de relatie, dar in acelasi timp simti ca-ti faci rau continuand relatia. Aici este momentul cand trebuie sa ne hotaram daca dam drumul sau nu relatiei. Pentru o vreme inca pretindem ca totul este in regula, chiar daca inconstient stim ca nu mai este totul la fel ca inainte. Intr-un final inima ne va spune ca nu mai este implicata in acea relatie si vom realiza la modul constient acest lucru. Acest moment va deveni pentru noi clipa cand va trebuie sa-i dam drumul relatiei. Cand inima va decide acest lucru, se va intampla de la sine.  


              Renuntarea la o relatie inseamna mult curaj, pentru ca inseamna pe de o parte, durere si suferinta cand lasi o persoana sa plece care a insemnat la un moment dat bucurie si fericire. Pe de alta parte, inseamna depasirea atasamentului creat fata de acea persoana. A renunta la o persoana alaturi de care ai trait momente frumoase necesita o perioada de rabdare in care sa-ti plangi pierderea. Dupa aceasta perioada lucrurile incep sa se vada altfel. Este vorba despre un ciclu. Vechiul dispare si face loc noului. Ne eliberam de ceva vechi, care si-a indeplinit misiunea, facand loc unei noi energii. Eliberarea se refera la orice lucru sau obiect, situatie sau relatie, fata de care ne-am atasat, fata de care am depus suflet, fata de care am trait o experienta, buna sau rea. Sau putem vorbi despre un obiect, lucru, care inseamna ceva pentru noi sau a insemnat ceva important la un moment dat. 
            Putem vorbi despre o masina personala, fata de care ne-am atasat, asa cum se intampla spre exemplu cu masinile de familie. Dar vine un moment cand trebuie sa-i dam drumul, s-o vindem, sa ne elberam de ea. Ne-am facut treaba cu ea, cum se spune. Dar poate s-a invechit, poate nu mai merge la fel de bine ca atunci cand era noua, poate a capatat uzura morala. Poate am gasit una noua, mai economica, mai atragatoare, poate vine cu o energie noua si sufletul simte asta. Este un moment dificil pentru ca o parte din sufletul nostru este in acea masina, care ne-a fost de ajutor atatia ani. Da, este nevoie de putin curaj, este un pic de tristete. Este un pic de din toate. Nu este usor sa ne eliberam de ceva la care am tinut. Si putem discuta asa despre orice lucru, relatie, situatie, etc. 

              Si cand trebuie sa ne eliberam de un serviciu, de o slujba unde ne simteam bine, unde ne impacam bine cu colegii. Toate lucrurile, relatiile, situatiile, din viata noastra au un scop. Ele isi termina misiunea si trebuie eliberate, sa mearga la altcineva. Ele isi termina energia in raport cu noi si apoi pleaca in alta parte. Masina noastra ajunge la altcineva, locul nostru lasat liber la servici este ocupat de altcineva, locul nostru in relatii este ocupat de altcineva si tot asa mai departe. Cati dintre noi nu am avut prieteni la care am renuntat ? Cand o relatie de prietenie si-a consumat energia, cand factorul complementar dispare, atunci este nevoie de eliberare. Nu putem ramane intr-o prietenie daca simtim ca ne epuizeaza, daca nu mai avem ce invata din acea prietenie. Menirea noastra este sa evoluam. Fiecare are propria lui cale. Pana la urma trebuie sa eliberam partenerul din relatie pentru a-si continua propriul drum.
          Viata este formata din cicluri, in care si noi traim experiente. Trebuie sa ne eliberam de cele care nu ne mai sunt de folos si sa primim altele in viata noastra. Eliberati tot ce nu va mai este de folos, deschideti-va pentru experiente noi, care sa va ajute in evolutia voastra. Este sfarsit de an, analizati lucrurile din viata voastra, vedeti ce va streseaza si eliberati-va de balast. Cum spuneam la inceput, va veti lua o piatra de pe inima. Cu alte cuvinte, sufletul vostru se va elibera si veti deveni mai liberi. Doar voi, stiti de ce anume aveti nevoie sa va eliberati si doar inima va va spune aceste lucruri. 


                 Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu