marți, 1 decembrie 2015

1 Decembrie



             Este ziua noastra nationala. Ultima zi nationala stabilita prin legea nr.10 din 31 iulie 1990, pentru ca de-a lungul vremii am avut mai multe zile stabilite ca si sarbatoare nationala. De pilda intre anii 1866 si 1947 ziua nationala era sarbatorita in data de 10 Mai, ca data a depunerii juramantului de catre Printul Carol de Hohenzollern, in fata adunarii reprezentative a Principatelor Romane Unite. Dupa abdicarea Regelui Mihai din 1947, intre anii 1948 si 1989 ziua nationala a fost stabilita ca fiind 23 August, cu referire la intoarcerea armelor impotriva Germaniei naziste. Dupa Revolutia din Decembrie 1989, ziua nationala a fost stabilita pentru data de 1 Decembrie. Sarbatorim 97 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918, de la Proclamatia de la Alba Iulia.
               Semnifica unitate, solidaritate. Este un moment in care constiinta nationala cunoaste un nivel superior de fiintare. Cum e sa fii roman in Romania, cum este sa stii ca faci parte din aceasta constiinta nationala ? Cum constientizezi tot ce s-a intimplat in ultima vreme ?Ce-ar fi sa ne imaginam ca azi este ziua noastra, a fiecaruia, ca ne sarbatorim ziua onomastica ? Cum ar fi sa ne simtim fericiti cu totii in aceasta zi ? Ce camp de iubire s-ar axpanda peste tara noastra, peste oameni !
             Este 1 decembrie. Ziua de intai semnifica un nou inceput, o schimbare, o noua energie pentru a incepe o alta activitate, un alt proiect. Este ziua in care poti face o schimbare interioara in bine, o schimbare in constiinta, pentru propria evolutie. Acest camp de unitate ne poate ajuta enorm in ceea ce ne propunem pentru noi, ca fiinte ce vrem sa crestem, sa evoluam, chiar daca se apropie sfarsitul de an. Nu asta conteaza, tot timpul este un nou inceput, fiecare zi este un nou inceput.
            Este inceput de luna magica, primim multe energii, iar o sa avem diversitate de vibratii. Asteptari multe, bucurii multe, sperante, finalizari si perspective noi. Sfarsituri si inceputuri. Hai sa curatam energiile nefolositoare, sa facem curatenia de sfarsit de an si sa primim vibratia noii schimbari de constiinta. Este o zi foarte favorabila pentru o asemenea atitudine, pentru ca emanam cu totii iubire, suntem mai intelegatori, mai intelepti, putem lasa orgoliile la o parte, suntem mai darnici. Suntem capabili de compasiune, putem fi uniti, putem ierta.
            Avem parte din nou de o saptamana magnifica, plina de energie. Am inceput prin a primi energia si ocrotirea Sfantului Andrei, primul apostol al lui Iisus, astazi este ziua nationala si incheiem saptamana cu energia Sfantului Nicolae. Sa primim, sa simtim si sa traim cu totii in aceste vibratii, sa le lasam sa-si descarce sensurile in fiinta noastra. Nu este necesar nici un efort special, doar sa le permitem sa se integreze in constiinta noastra.
             Sa ne bucuram de aceasta zi, de aceasta saptamana, cu semnificatii majore, sa ne bucuram si sa fim recunoscatori ca existam. Sa fim mandri ca suntem roamani !!






          Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu