luni, 21 decembrie 2015

Solstitiul de iarna



             In fiecare an, in jurul datei de 21 sau 22 decembrie, are loc solstitiul de iarna. In acest an 2015, momentul cand are loc solstitiul de iarna este in noaptea de 21 spre 22 decembrie, orele diminetii de 22 decembrie, ora 6,48  conform Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu". Aceasta data marcheaza inceputul iernii astronomice, fiind cea mai scurta zi dintr-un an si noaptea cea mai lunga. Dupa aceasta zi, noptile incep sa scada iar zilele devin tot mai lungi, pana la echinoctiul de primavara, cand devin egale. Inceputul iernii astronomice nu corespunde cu inceputul iernii meteorologice, care incepe la 1 decembrie.  La aceasta data, 22 decembrie, Luna se afla la cea mai mica distanta fata de Pamant, detaliu cunoscut ca si perigeu.  

               Solstitiul de iarna are loc in emisfera nordica, simultan cu solstitiul de vara ce are loc in emisfera sudica. La acest moment Soarele se afla la cea mai mica inaltime fata de linia orizontului, determinand astfel ziua cu durata cea mai scazuta. Energetic, suntem la momentul de maxima influenta a Lunii asupra noastra si a tot ce ne inconjoara. Aceasta influenta a Lunii incepand de la data echinoctiului de toamna. Influenta Soarelui este minima in aceasta perioada. Aceste aspecte energetice se regasesc in lumea fizica prin modul in care se modifica durata zilelor si a noptilor.
             Sunt momente potrivite pentru un proces de autoanaliza, de evaluare a muncii depuse de-a lungul anului. Sunt momente ce ne indeamna la introspectie, sa ne vedem rezultatele de peste an. Sa ne oprim din agitatie si sa privim retrospectiv. Este o energie noua care vine in aceasta perioada si odata cu ea vin si cai noi de manifestare a acestei energii. Avem nevoie de relaxare si de limpezire a gandurilor. Este momentul pentru liniste interioara, pentru integrarea acestei noi energii, pentru a ne pregati proiectele viitoare.
               In traditiile populare, aceasta perioada corespunde cu deschiderea cerurilor si a strafundurilor, cand puterile binelui se lupta cu puterile raului. Pe vremuri, in aceasta perioada, se cereau sacrificii umane. Sa fie oare intimplator ca Revolutia din Decembrie 1989 si-a avut inceputul in 21 decembrie, cu multe sacrificii umane ? Pe de alta parte este si o perioada in care se da startul petrecerilor de iarna, a bunei dispozitii, a bucuriilor, a cadourilor, a impacarilor, a iertarii, a imbratisarilor. Deci, incepem saptamana cu o energie deosebita, care pe masura ce inaintam devine magnifica. Dati-va voie si nu va ganditi la ea, doar lasati-o sa va traiasca, traiti prezentul, clipa, bucurati-va de ea si apoi vedeti ce va spune. Daca sunteti pe un drum de trezire, cu siguranta veti avea de tradus mesaje.

                   Si hai sa mai vedem cateva aspecte interesante. Dupa calendarul mayas, suntem intr-o zi cu Ton Galactic 7, zi de reflexie, cand Lumina sta sa se separe de Intuneric, cand reflecta tot ceea ce este si tot ce nu este. Conform calendarului astronomic, de maine ziua incepe sa-si mareasca durata iar noaptea incepe sa scada, deci Lumina incepe sa invinga Intunericul. Ca si numar, 7 este asociat cu Sursa Creatiei si cu curgerea Vointei Divine, devenind un timp al analizei obiectivelor curente si viitoare. Exact ce spuneam mai devreme, ca este un moment de analiza, introspectie, evaluare. Aceasta zi este insotita de energia Vulturului, cel ce intermediaza intre Cer si Pamant, prin vedere si inteligenta superioara, cel ce a depasit dualitatea, cel ce ne da speranta si libertate de miscare. Doar analiza-ti si descoperiti sensuri.



               Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu