Te gandesti la personalitatea ta? Te-ai analizat vreodata?Te uiti in oglinda sa vezi cum te vezi? Te-ai intrebat ce este personalitatea si cum se formeaza? O alta cale de a te cunoaste, de a sti cine si ce fel de om esti, de a sti mai multe despre fiinta ta. Cand vorbim de personalitate, vorbim despre toate acele calitati si virtuti care ne definesc si nu doar de conceptul de personalitate, ad literam, pentru ca nu suntem definiti doar de o singura calitate. Suntem un intreg, nu putem fi priviti pe bucatele. O persoana o luam ca pe un ansamblu intreg, asa cum este ea cu toate calitatile si defectele pe care le are si-i definesc personalitatea. Pana si felul in care privim sau percepem persoana din fata noastra, face parte din constructia personalitatii noastre.
Este un aspect al vietii noastre pe care il dezvoltam de-a lungul vietii si tine de evolutia personala. Nu putem spune ca e gata, ne-am format personalitatea si de acum inainte ne ocupam cu altceva. Este vorba despre un proces in continua desfasurare, face parte din evolutia noastra. Iar evolutia presupune o dinamica continua. Constientizarea faptului ca nu exista limite sau bariere, ca nu exista un punct terminus, face ca personalitatea sa se extinda continuu, odata cu largirea orizontului de cunoastere si bogatie spirituala.
Personalitatea se dezvolta din acel urias potential care sta in interiorul fiintei umane si care daca scapa de filtrul convingerilor si conceptelor limitative, devine izvor pentru ascensiunea constiintei. Armonia calitatilor naste in noi si aceasta latura a personalitatii. In primul rand este vorba despre depasirea convingerilor sau a credintelor vechi care nu se mai regasesc in noua realitate si care trebuie inlocuite cu ceea ce se potriveste aici si acum. Depasirea vechiului inseamna depasirea unui prag emotional, inseamna ca ai gasit puterea de a spune nu, fara a-ti strica echilibrul interior. Inseamna ca-ti dai voie, tu singur, sa recunosti ca ai pornit pe calea reconstructiei de sine insuti. Este ca o recunoastere a potentialului existent in stare latenta si nevoia de a-l exprima.
Tot din acest potential urias interior ne extragem si increderea in fortele proprii, altfel spus increderea de sine. Cand ti-ai recapatat increderea in tine, nu mai exista obstacole de netrecut in calea ta. Lucrurile negative isi pierd forta. Toate usile care pareau inchise pana acum, se deschid. Vibratia energiei tale atinge alte frecvente mai inalte. Increderea de sine te ajuta sa alegi noile valori corespunzatoare lui aici si acum . Constientizarea acestui potential iti da increderea de a nu-ti mai ceda puterea interioara altor forte exterioare, care-ti defineau viata prin convingeri, paradigme sau concepte.
Este vorba despre puterea de discernamant, de a vedea binele si raul si de a distinge intre ele. Este o putere ce vine odata cu depasirea gandirii limitative, odata cu recastigarea increderii de sine, odata cu dezvoltarea sistemului propriu de valori. Sunt calitati ce se dezvolta impreuna, vin ca urmare a faptului ca ti-ai dat voie sa fii tu insuti, ca ai inceput sa te accepti asa cum esti, ca ai acceptat ideea ca e timpul sa te schimbi, sa te aliniezi cu Sinele tau divin. Toate astea iti dau curajul de a continua procesul de reconstructie a fiintei tale. A te vedea pe tine insuti cum cresti, cum coloana ta vertebrala devine tot mai dreapta, cum energiile universului te armonizeaza cu tot ceea ce te inconjoara, te face sa capeti si mai mult curaj sa mergi pe aceasta cale. A capata curaj inseamna a renunta la frica sau teama de orice natura. Frica inhiba, curajul dezvolta. Curajul isi are radacinile tot in fiinta noastra, in acel potential neexploatat. Acolo unde ceilalti renunta, tu ai curajul de a merge mai departe, urmare a asumarii responsabilitatii actiunilor in mod constient.
Toate sunt in stransa legatura si se nasc una din alta, depind unele de altele. Inexistenta uneia conduce la alterarea celorlalte. Blocajul uneia inseamna dezechilibru pentru altele. Este vorba despre acel flux de energie universala ce curge firesc prin toate sistemele corpului, in toate planurile. Armonia generala vine din echilibrul tuturor. Bucuria rezultatelor iti da puterea sa perseverezi, sa mergi mai departe pe calea ta. Devine o stare ca rezultanta a tuturor energiilor calitatilor pe care le dezvolti din interior. Tot timpul trebuie sa mai adaugam o caramida la constructia personalitatii pentru a o face cat mai solida si frumoasa. Sa mai adaugam multa iubire in tot ceea ce gandim, in tot ceea ce exprimam, in tot ceea ce facem si cu tot ce relationam. Sa mai adaugam si compasiune si intelepciune. Si sunt o multime de ingrediente pe care le putem adauga la intregirea personalitatii noastre. Dar fiecare isi are propria reteta pe care si-o perfectioneaza pe masura ce prinde gustul ei.
Devine ceva care iti place tot mai mult pe masura ce experimentezi. Este ca o prajitura care-ti place. Pur si simplu iti place si mai vrei. Personalitatea ia nastere din toate si inglobeaza totul. Bucuria si entuziasmul ca ai devenit un suflet mai bun, duc si ele la slefuirea personalitatii. Pana la urma totul este o cale de a evolua.
Descopera si tu calea spre armonie !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu