miercuri, 21 octombrie 2015

Schimbari



              Schimbarile care se petrec in noi, despre asta vreau sa vorbim in acest articol. Schimbarile pe care le percepem, de care suntem constienti sau nu. Cine sau ce determina aceste schimbari? De fapt, ce reprezinta o schimbare? Ne dam seama ca ne schimbam sau ne spune cineva ca ne-am schimbat? Despre acele schimbari care ne modifica starea interioara vreau sa vorbim, care ne trezesc cumva constiinta si ne fac sa percepem altfel realitatea din jur. Poate fi vorba despre o carte in care gasim informatii care ne rastoarna tot ce stiam pana acum. Poate fi vorba despre legile fizicii care nu se mai potrivesc aici si acum. Sunt descoperiri ale stiintei ce aduc dovezi uluitoare despre avansul tehnologiei, a cunoasterii in general. Poate fi vorba despre medicina care ne impinge sa aflam cum este interiorul nostru, ce conexiuni avem si cum le folosim, cum decurg procesele fiziologice in interiorul nostru. Pot fi discutii spirituale care aprind lumina constiintei sau poate fi vorba despre experiente la nivel de constiinta ce produc schimbari de comportament, de atitudine. Pot fi gandurile si emotiile noastre care determina generarea de reactii la nivel fizic si emotional.
                   Grupul sau comunitatea din care facem parte, induc si ele schimbari in fiinta umana. Nu e corect sa spunem despre cineva ca a ramas in urma, ci mai degraba ca respectiva persoana are propriul ritm de evolutie sau ca poate fi vorba despre sistemul de credinte pe care l-a preluat si l-a dezvoltat in viata. Si probabil vom ajunge sa intelegem ca toate credintele sunt adevarate, pentru ca la urma urmei sunt aspecte ale aceleiasi creatii, dar din unghiuri diferite. Sunt perceptii diferite functie de nivelul propriu de evolutie.                    
          Putem duce discutia in sfera lumilor paralele, in care fiecare isi creaza realitatea si traieste experiente conform emotiilor si gandurilor generate de sistemul credintelor sale. Iar aceste schimbari se dezvolta continuu, odata cu infinitatea de realitati pe care le cream. Vom realiza ca este constientizarea noastra de a decide ce fel de efecte vrem si ce fel de energie vrem sa propagam in noua realitate.
         Cu alte cuvinte, noi suntem cei care cream, noi suntem cei care decidem daca ne schimbam, daca acceptam schimbarea, pentru ca schimbandu-ne, vom modifica perceptia realitatii. Simplul act de a observa, modifica acel ceva. Unde ne este atentia, acolo este energia.Poate fi vorba despre o stire pur si simplu, care schimba nivelul de perceptie a unei situatii, prin perturbarea campului energetic propriu de catre acea energie informationala.
         Poate fi vorba despre o discutie cu cineva, cu un prieten, in care o vorba, un cuvant poate semnifica ceva anume pentru tine, se deschide o alta perspectiva. Sau poate fi o disputa care schimba totul, relatii, stari emotionale, etc. Poate fi un film care sensibilizeaza fiinta interioara. Schimbarile sunt un produs al integrarii de noi informatii, ca urmare logica a renuntarii la vechile credinte. Sunt schimbari care te ridica la un alt nivel, care declanseaza un proces de transformare interioara a constiintei, care te aduc in starea de constientizare ca nu mai poti accepta lucruri care pana ieri erau in regula iar acum nu mai rezoneaza cu tine insuti. Se modifica starea de sine insusi, ajungi sa vezi ca sistemul propriu de valori s-a modificat, ca starea de echilibru capata alti parametri. Ajungi sa realizezi ca ai nevoie de alte concepte, in acord cu noile experiente adoptate pentru noua realitate.

             Daca se schimba ceva, atunci totul se schimba. Este ca si cum am turna apa intr-un vas care contine tot apa. Am turnat tot apa, dar totul s-a schimbat, de la volum, cantitate, nivel, stare, presiune pana la energie. Asa sunt si aceste schimbari ale noastre, produc transformari interioare, care pana la urma reprezinta evolutia noastra. Transformari care produc alte si alte schimbari, intrand astfel in continua dinamica a Universului insusi. Aceste schimbari generatoare de transformari interioare si urcari in constiinta, determina o implinire a sufletului care isi gaseste in sfarsit drumul spre iluminare, calea catre armonia cu Gratia Divina. Schimbari care vin in urma constientizarii greselilor repetitive, schimbari ce vin in urma detasarii de anumite rezultate, de anumite persoane cu care nu mai rezonezi, de situatii, etc. Orice situatie noua da nastere la perceptii noi care pot produce schimbari. O cearta, o prietenie, schimba ceva si atunci totul se schimba. Poate fi vorba despre amintiri, despre experiente traite si care acum declanseaza reactii. Pot fi mesaje care tulbura sufletul, care acum isi reveleaza sensul. Sau poate fi starea de meditatie cand se acceseaza alte dimensiuni, alte informatii, alte energii. Cred ca putem accepta ca ne schimbam, intr-o mai mare sau mica masura sau cel putin sa observam la altii schimbarea. Si daca observam schimbarea la altii, inseamna ca si noi ne schimbam. Ca sa observi schimbarea trebuie ca tu sa fii schimbat sau daca iti place mai mult asa, putem spune ca schimbarea cere schimbare. Suntem intr-o continua transformare, constienti sau nu. Si totul face parte din acest joc al evolutiei noastre aici in aceasta existenta.
             Nu ramane decat sa alegem calea cea mai buna incat schimbarea sa fie in acord cu dorinta sufletului de a-si gasi echilibrul, de a-si gasi drumul spre acasa.


                 Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu