luni, 5 octombrie 2015

De ce sa imbratisam



              Ce reprezinta de fapt o imbratisare ? Ce putere magica sta ascunsa in acest mic gest ? S-o privim din alta perspectiva si sa vedem ce efecte tainice poate avea. De ce simtim nevoia sa fim imbratisati si de unde se naste aceasta nevoie? Imbratisam doar pe cei dragi sau nu conteaza? De ce sa imbratisam pe cineva ? Pentru ca s-a dovedit ca actul de imbratisare este si are un efect benefic si chiar vindecator asupra persoanei imbratisate cat si pentru cea care imbratiseaza. Asta presupune ca imbratisarea sa fie oferita cu toata dragostea si afectiunea pe care le poti manifesta si nu una din politete. Nu cred ca sunt imbratisari rele, ci doar pot fi imbratisari fara efecte benefice, adica imbratisari degeaba, gratuite. Orice fiinta simte nevoia sa fie iubita, pentru ca suntem un rod al iubirii. Pana si animalul de companie simte nevoia de iubire, de a-l imbratisa. Cu siguranta multi dintre noi avem vreun animalut pe-acasa pe care-l mangaiem si-l luam in brate.

Asa suntem si noi oamenii, simtim nevoia sa fim iubiti, doriti. Atunci cand suntem iubiti, sufletele noastre cresc, se simt libere si viata capata sens. Daca imbratisarea este facuta din iubire, ea poate deveni o hrana pentru suflet, la fel cum mancarea este hrana corpului fizic. Asa cum acordam atentie corpului fizic, la fel trebuie sa avem grija sa hranim si sufletul. De ce ne imbratisam partenerul de viata, de ce ne imbratisam parintii, de ce imbratisam copiii ?
             Sunt studii care arata ca un copil mic simte nevoia sa fie alintat, sa fie mangaiat, sa fie sarutat, sa fie iubit, sa fie imbratisat. Printr-o imbratisare parintele transmite copilului toata dragostea sa. Lipsa acestor imbratisari pline de iubire pot influenta starea emotionala a copilului si chiar ii pot stagna dezvoltarea. Si sunt o multime de cazuri de copii mici care nu au o dezvoltare normala. Sunt cercetari care spun despre scaderea in dimensiuni a copiilor mici care duc lipsa de imbratisari afectuoase. De ce un copil mic inceteaza sa mai planga atunci cand mama il strange la piept ? El recunoaste vibratia iubirii  mamei, care il linisteste imediat, se simte in siguranta. Puntea de legatura dintre el si mama este iubirea. Si asta se aplica oricarui cuplu, oricarei relatii, oricarui adult, tanar sau varstnic. Se poate spune ca iubirea prin imbratisare poate fi o terapie. De fapt de ce ne imbolnavim? Din lipsa de iubire. Lipsa iubirii inseamna aparitia opusului, frica. Ce poate genera frica? Tot ce este toxic si nociv.
             Cand imbratisam cu toata fiinta, din inima, daruim iubire, iar persoana imbratisata simte vibratia energiei pe care o transmitem. In acele momente de imbratisare are loc un schimb energetic care produce transformari interioare in ambele persoane. Cu siguranta ati avut parte de macar o imbratisare plina de caldura, de iubire, in urma careia v-ati incarcat cu bucurie, v-ati simtit plini de energie, v-ati simtit alta persoana, mai usoara, cu sufletul mai usor. Este uimitor ce poate face o imbratisare daruita cu toata dragostea, din inima. Cine ne opreste sa facem asta? Cat ne costa sa oferim o imbratisare zilnic? Esti dispus sa imbratisezi pe cineva necunoscut? Daca esti plin de iubire, sigur esti in stare. Cred ca imbratisarea are ceva magic in ea, ceva tainic. Daca constientizezi ca in acel moment imbratisezi un alt suflet care are nevoie de iubire, care are nevoie de ajutorul tau, lasi de fapt sa se manifeste latura divina din tine care-si revarsa iubirea asupra celuilalt. Imbraci acel suflet in lumina si-i ridici vibratia. In unele cazuri ii oferi chiar vindecarea sufletului. Vindecarea sufletului ce tanjea dupa iubire, dupa afectiune. Daca imbratisarea este facuta mai mult decat o forma de interactiune sau de salut social, sau de forma de politete, mai mult decat un sarut banal pe obraz, ea poate deveni o manifestare a fiintei tale in care implici tot corpul, toata emotia ta, toata iubirea existenta in inima ta. Bune sunt si imbratisarile colegiale, sunt un inceput, nu sunt rele asa cum spuneam mai devreme. Dar in cele cateva secunde de imbratisare adevarata, se intimpla ceva tainic. Cele doua suflete se ating, se cunosc, se simt, se recunosc, se bucura, se unesc , devin unul. Cele doua inimi se iubesc. In cele cateva secunde de imbratisare calda, bataile celor doua inimi se armonizeaza. Cea mai puternica o ajuta pe cea mai slaba. Incercati sa prelungiti imbratisarea cu inca cateva secunde, in tacerea inimilor. Chiar este o manifestare a dragostei. Si la acest nivel chiar devine o terapie.
               Poate ati avut ocazia sa imbratisati o persoana draga aflata in suferinta (nu conteaza cauzele suferintei) si sa observati starea de bine care se instaleaza dupa. Imbratisarea nu presupune nici macar vorbe, ci este doar o apropiere de celalalt suflet. Implica doar toata atentia fiintei tale si toata afectiunea pe care esti in stare s-o dai. Un copil neimbratisat va creste trist, neiubit si ignorat. Fiinta umana are nevoie de hrana fizica si de hrana spirituala. Ingrijim corpul fizic iar sufletul moare. Daca hranim sufletul vom hrani si corpul fizic. Intr-o imbratisare regasim principiul Unitatii sau al Unimii daca vreti sa-i spunem asa. Doua suflete imbratisate tind sa fie unul. In acel moment se schimba emotii, limbajul corpurilor este unul mai subtil. Are loc un schimb energetic ce aduce bucurie, fericire si echilibrare. Poate aduce mangaiere, alinare, compasiune, poate fi chiar un act de iertare. Toate se pot aduna intr-o imbratisare de cateva secunde. Imbratiseaza de cate ori simti nevoia si lasa-te imbratisat. Este pana la urma un gest mic, care nu ne costa nimic, dar care poate produce efecte minunate pentru ambele parti. Daruieste si vei primi mai mult. O imbratisare poate alunga singuratatea si depresia, poate readuce zambetul, poate reda speranta. De cate ori ai ocazia imbratiseaza un copil mic dar si un batran. Constientizeaza si integreaza asta in viata de zi cu zi. Beneficiem si noi de ea, nu doar cei imbratisati. Este o Cale !

            Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu