marți, 27 octombrie 2015

Existenta



          Ma refer la starea de a exista. Este un mod de a spune ca este legea primordiala a noastra, ca pur si simplu existam. Este prima lege universala pe care cred ca a facut-o Gratia Divina. A avut grija ca noi sa existam, sa facem parte din Creatie. Iar de aici incolo, totul s-a expandat. Si aceasta lege primordiala nu se va schimba niciodata, este infinita intocmai ca si Universul. In momentul in care constientizam acest aspect, putem intelege ca forma se poate schimba, ca se poate transforma, dar faptul ca existam, ramane pentru etern. Adica spiritul nostru este nemuritor. Noi vom exista intotdeauna, sub diverse forme, in diverse realitati, in diferite planuri sau dimensiuni. La un nivel spiritual mai avansat, am putea spune ca existenta nu mai poate deveni non-existenta, deoarece acolo in non-existenta nu mai este loc pentru lucrurile care exista aici, pentru ca tot ceea ce exista aici, exista mai intai dincolo. Si atunci noi avem o calitate unica, aceea de a exista. Existenta este calitatea noastra cea dintai. Nu putem afirma ca nu existam. Noi suntem, existam. Si nu putem schimba acest aspect, pentru ca suntem particele din Creatie, care impreuna alcatuim Intregul Infinit.

            In momentul in care devii constient de toate astea, poti sa-ti spui ca ai existat dintotdeauna, ca existi si ca vei exista pentru totdeauna. Este nemurirea sufletului. Este inaltarea constiintei care se contopeste cu Divinitatea si-ti da acea stare de a fi o fiinta angelica. Te iubesti pe tine, iubesti pe cei din jur, iubesti Tot Ceea ce Exista. Necesita un nivel superior de intelepciune sa intelegi ca existi pentru totdeauna, ca este un dar, ca ai locul tau in acest puzzle urias, care se cheama Existenta. Sa intelegi ca esti cheia pentru urmatoarea piesa de existenta in puzzle. Coborand in lumea fizica, esti cel care creaza urmatoarea dimensiune. Viata este un dar de pret in aceasta realitate. A exista, inseamna sa constientizezi ca viata continua si dupa parasirea corpului fizic. Inseamna sa depasesti nivelul mintii, care este de ajutor si face lucruri minunate in aceasta viata fizica, dar de cele mai multe ori ne blocheaza accesul la constiinta superioara, la inteligenta divina si ne face sa ramanem ancorati in aceasta realitate.

             A exista presupune evolutie personala, presupune depasirea conditiei umane si acceptarea faptului ca l-ai descoperit pe Dumnezeu in interiorul tau. Ca ai inteles ca esti creatorul tuturor posibilitatilor in care poti exista. Ca in sfarsit ai devenit cetatean spiritual, fara vize, fara granite, fara limite. Esti liber sa existi. Este o granita fina de la starea de a fi aici si acum la starea de Eu Sunt. Cand ai ajuns la constientizarea lui Eu Sunt , deja esti in starea de noua constiinta care-ti permite sa existi, care-ti permite sa te descoperi pe tine insuti, care iti da voie launtric sa realizezi ca esti propriul creator. Cu cat esti mai impacat si mai armonios cu tine insuti, cu atat simti mai mult ca existi. Credinta in vesnicie vine odata cu constientizarea acestei stari, vin la pachet, cum am spune in lumea noastra. Daca nu ai citit inca articolul despre credinta in vesnicie, il poti citi aici. A ajunge sa existi, necesita o ascensiune personala. Necesita contopirea fiintei tale in constiinta universala, acolo unde capeti starea de a exista. Vorbim de evolutia personala, de constientizarea de sine, de calea care se potriveste fiecaruia pentru a ajunge sa traiasca starea de existenta.

                 Descopera si tu calea spre armonie  !!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu