joi, 22 octombrie 2015

Transformari spirituale



                 Fiecare dintre noi suntem  fiinte spirituale. Asa suntem facuti si n-ar trebui sa ne punem atatea intrebari. Este un Adevar pe care inca ne chinuim sa-l absorbim in Fiinta noastra. Este in natura noastra sa ne manifestam iubirea si compasiunea fata de semenii nostri, pentru ca in strafundul nostru stim cine suntem noi, stim cine sunt si ceilalti, prin ce au trecut si cum isi traiesc experientele. Acum suntem in fata unei provocari, prin constientizarea faptului ca incepem sa ne amintim ca suntem fiinte spirituale. Prin intruparea noastra pe Pamant, ne-am coborat energia pana la nivelul planului fizic, pierzand astfel amintirea a cine suntem cu adevarat, uitand ca de fapt nu avem limite. Am coborat in aceasta viata unde consumam foarte multa energie si unde este multa energie densa. 
             In aceste frecvente energetice joase ne-am pierdut energia spirituala, experimentand trairea in iluzie atat de puternic incat am ajuns sa credem ca totul este real, atat de puternic ca am devenit prizonieri in aceasta iluzie, viata. Aceasta iluzie ne-a facut sa devenim frustrati, furiosi, ducandu-ne si mai adanc in aceasta realitate. Este ceea ce am denumit si in alte discutii, Separarea de Sursa. Am vrut sa experimentam totul cu mintea constienta, careia i-am cedat toata puterea noastra interioara. N-am mai avut acces la constiinta superioara, la Legatura Divina si ne-am pierdut, n-am mai gasit iesirea. Dar cat de simplu este : iesirea este exact pe la intrare. Am venit ca fiinte spirituale, pline de iubire si   compasiune, armonioase, intrand pe usa iluziei. Cand vom iesi prin aceeasi usa, vom redeveni cei ce am fost. Ne vom aduce aminte ca suntem spirite libere, stim asta si cautam sa ne redobandim libertatea.

            Temerea pe care o traim acum, ca ne-am pierdut, ca nu mai stim cine suntem, ca suntem singuri, ca nu ne mai gasim calea, provoaca cele mai urate emotii si ne ancoreaza si mai tare in lumea fizica. Ne-am creat singuri starile de depresie, furie, ura si dusmanie, tristete si singuratate, legaturi emotionale,etc. Suntem in faza in care cautam usa de iesire, care asa cum spuneam este pe la intrare. Si ca sa gasim calea catre iesire trebuie sa incepem sa iubim din nou, sa iertam, sa manifestam din nou compasiunea si toate celelalte. Sa vrem sa fim liberi, sa ne regasim drumul. Traim un fel de descatusare a sufletului, care simte ca se apropie bucuria libertatii de a se exprima pe sine. Este ca atunci cand impartasesti ceva de suflet si simti eliberarea poverii. Acceptand tot ce este legat de noi, de voi, de tot ceea ce ne inconjoara, invatand sa traim cu adevarat viata si sa ne bucuram de orice lucru, integrand toate aspectele vietii, chiar si pe acelea pe care le consideram mai putin luminoase, pentru ca si ele sunt doar alte fatete ale Creatiei. Sa acceptam faptul ca viata este un dar si ca ea continua dincolo. Dincolo de corpul fizic. Daca intelegem cu adevarat ca suntem doar intr-o etapa a vietii si nu intr-una finala, teama ca ne pierdem viata, ca nu vom mai fi, teama ca suntem singuri, toate vor disparea si ne vom regasi starea naturala de echilibru.
           Deocamdata inca ne complacem intr-o autocompatimire, ca suntem niste victime, cedand tot mai multa putere, consumandu-ne energia spirituala, lasand constiinta fara Sursa de energie. Multi sunt prinsi in aceasta capcana. Dar odata cu trezirea spirituala, cu acele transformari interioare, incepem sa ne luam energia inapoi, sa ne hranim sufletul dornic de inaltare. Nu vei mai permite altora sa-ti ia din energie si vei deveni mai intreg, mai complet, legatura cu Sinele Divin incepe sa se refaca. Incepi sa constientizezi ca ai acea scanteie dumnezeiasca in tine, ca Dumnezeu este in interiorul tau. Vei simti asta launtric nu doar la nivelul mintii si atunci nu mai este nevoie sa iei energie de la altii, ci vei darui energie.
              Viata se schimba, radiem, nu mai absorbim. Vorbim despre schimbari care produc evolutie energetica si spirituala. Vorbim de alegerile pe care le facem in viata si care atrag energiile necesare experimentarii lor. Incepe o etapa de transformari in care renuntam la rezultate, la asteptari care ne pot bloca. Vrem sa ne transformam, sa evoluam. Sufletul nostru vrea sa traiasca experiente si chiar prefera una mai rea decat deloc. Majoritatea dintre noi alergam dupa lucruri marunte si ne risipim energia creativa pe nimicuri si de aici apare o lupta continua intre aspectul uman si cel spiritual, o disputa sau conflict, cum vrem sa-i spunem. Este lupta noii constiinte care isi face loc tot mai mult. Este vorba despre conceptul de  A fi , Eu sunt. Este vorba despre a te descoperi pe tine insuti, adica sa ai grija de tine, sa te iubesti, sa te ierti, sa te cunosti mai intai pe tine, ca mai apoi sa-ti indrepti toate aceste calitati si asupra celorlalti. 
              Este ca in avion, cand trebuie sa-ti pui tu masca de oxigen mai intai, ca sa fii in stare sa-i poti ajuta pe ceilalti. Nu este vorba de egoism, ci de faptul de a fi in stare sa ajuti pe altii. Transformarea spirituala incepe din multe locuri, vine pe multe cai, important este sa incepem. Multi avem diverse convingeri, care ne ingreuneaza deschiderea fata de intelegerea ca Dumnezeu nu este departe, ci chiar in noi. Multi vrem doar sa traim bine, sa avem bani, functii, privilegii, care nu sunt altceva decat limite pentru constiinta. Uneori este nevoie de experiente profunde ca sa ne trezim, traumatizante sau chiar pierderea de fiinte dragi in aceasta lume.
              Avem nevoie cateodata sa trecem prin asa zisa noapte intunecata a sufletului, ca sa putem aprecia mai bine lumina. Cand ajungi sa experimentezi starea de constiinta Eu sunt sau de A fi , totul se reduce la tine insuti, tu esti cel care creaza, cel ce atrage ceea ce-si doreste, ce rezoneaza cu tine, conform vibratiei la care ai ajuns. Dispare grija lipsei, pentru ca toate sunt acolo, doar trebuie sa le atragi spre tine. Esti in vibratia lucrurilor pe care ti le doresti. Nu-ti mai trebuie bogatia pentru ca ea este deja. Ajungi la inaltarea constiintei si de aici la compasiunea si intelegerea pentru drumul celorlalti. Iti depasesti conditia umana prin acceptarea ca ti-ai refacut legatura cu Sursa Divina.

                Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu