joi, 29 octombrie 2015

Scopul interior



                   Ne declaram noua insine ca vrem sa avem o viata mai buna, mai frumoasa, mai imbelsugata, mai linistita, in pace si liniste. Cu alte cuvinte, in mod subconstient, vrem sa existam in starea de echilibru si armonie. La modul constient stim, pentru ca declaram asta, dar inca mai avem de lucru pana sa realizam aceasta stare. Vrem dar nu reusim, cel putin nu toti dintre noi, la acest moment. Cum sa facem sa traim in liniste, pace si armonie? Probabil suna prea frumos ca sa fie adevarat.
              Si asta ar putea sa fie un motiv care nu ne lasa sa acceptam ca am putea trai si in acest mod. Am mai discutat despre convingerile pe care le avem si care nu ne lasa sa evoluam. Ele au un rol foarte important in sistemul nostru de gandire, care este pana la urma motorul de dezvoltare. Cred ca una dintre caile de a-ti aduce echilibrul in fiinta ta este de a-ti aduce mereu aminte cine esti si de ce esti in stare sa faci, ca ai un potential interior. Sa ne aducem aminte ca avem acea scanteie dumnezeiasca in noi si sa integram acest aspect in viata noastra, la nivel de minte umana si cu siguranta totul se va schimba.

               Suntem prinsi intr-o avalansa de evenimente zilnice, care mai de care, informatii peste informatii, de toate felurile, toate solicitand atentia noastra. Si toate astea necesita consum de energie vitala. Daca nu suntem constienti de propriul potential interior, de propria spiritualitate, cadem usor in capcana stirilor de tot felul care ne deprima in cea mai mare parte din timp. In ziua de azi este dificil sa rezisti influentei lumii moderne care ne asalteaza cu tot felul de ispite. Si atunci solutia este sa comunicam cu noi insine, cu Sinele nostru interior, pentru ca doar acolo aflam starea de echilibru. Sa ne realiniem la Sinele Superior care exista doar in stare perfecta de echilibru si armonie. Scopul interior este de a intra in starea de a fi cu Dumnezeu, de a exista in armonie cu Tot Ceea ce Exista. Din aceasta stare vei fi inundat de bucurie, implinire, intelepciune si abundenta si atunci viata va deveni asa cum ne-o dorim, frumoasa si imbelsugata, asa cum declaram la inceput.
              Nu e greu sa realizam asta. Dar nici usor. Este greu sa ne rupem de influentele zilnice, ne este greu sa iesim din tipare, ne este greu sa renuntam la convingeri. Ne este teama de reactiile celor din jur, ne este teama sa nu ne pierdem prietenii, privilegiile, familiile, serviciul, etc. Atata timp cat alegem sa traim in aceasta emotie dominanta, frica, ne va fi greu. Atunci cand uiti cine esti, cand pierzi legatura cu Divinitatea, nu poti simti decat teama.Daca alegem sa traim in iubire, totul devine usor. In momentul in care incepi procesul transformational al constiintei umane si realizezi ca Dumnezeu este in Tot Ceea Ce Exista si ca reprezinta Tot Ceea Ce Este, atunci incepi sa vezi toate aspectele divine peste tot, in viata ta de zi cu zi, in tot ceea ce faci, in oamenii cu care te intilnesti la serviciu sau pe strada, acasa, cu prietenii ori familia, in orice floare sau animal, copac sau planta.

            Se produce o contopire a fiintei tale cu Sinele Superior si incepi sa vezi lumea asa cum o vede de fapt Sinele tau Superior, care este de fapt legatura cu Divinitatea. Si de acolo inainte, constientizarea ca esti liber sa-ti creezi o viata mai buna, una pe care ti-o doreai. Iti poti atinge scopul interior, acela de a evolua pe toate planurile. Fiecare urcus sau coborare din aceasta viata fizica reprezinta de fapt o crestere, o evolutie, care te duce intr-un punct maxim pe care nu l-ai mai atins anterior. Se impune deci sa constientizam ca de fapt evoluam atat ca fiinte umane, cat si ca fiinte spirituale. Facem parte, constienti sau nu, din continua evolutie universala, din aceasta constiinta globala in continua expansiune.
          Nimeni nu ne obliga cu nimic. Nu exista nici o forta divina care sa ne oblige sa facem ceva peste acceptul nostru sau care sa ne comande sa facem lucruri bune sau rele, sa ne dezvoltam sau nu. Suntem in starea de Existenta, care presupune ca asa suntem creati, sa cautam sa ne schimbam, sa ne transformam, sa evoluam, sa cautam mereu calea spre armonie. Asta este starea naturala a noastra, a spiritului nostru. De a fi mereu in echilibru si pentru asta el cauta mereu sa se echilibreze functie de realitatea pe care si-a atras-o. Nu poate exista stare statica pentru nimic. Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma.


             Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu