vineri, 23 octombrie 2015

Putem crea realitate?



                Raspunsul este unul dintre cele mai simple, da. Avem aceasta putere. Numai ca pentru a intelege aceasta putere, trebuie sa pornim de la a intelege alte lucruri. Sau hai sa spunem altfel, ca trebuie sa facem putina curatenie in noi ca sa descoperim ca avem acest dar. Este un dar pretios si ca orice dar pretios, l-am ascuns atat de bine, incat am uitat ca-l mai avem. Acum ne aducem aminte de el, ca avem asa ceva si incepem sa-l cautam, sa ne aducem aminte ce sa facem cu el, pentru ce l-am primit, sa-i descoperim semnificatia. Trebuie sa fim constienti ca suntem raspunzatori pentru propriile vieti, ca nu ne impune nimeni sa facem ceva anume, ca tot ceea ce se intimpla in vietile noastre este rezultatul gandirii noastre, a intentiilor noastre puse in actiune. Ca tot ceea ce se face, se face prin noi, prin exprimarea liberului arbitru. Ca orice vibratie, orice frecventa generata de emotiile noastre, determina experienta pe care o vom trai in propria realitate. Si atunci realitatea fizica devine oglinda gandurilor si intentiilor noastre. 
          
        Suntem ceea ce gandim. Si cu cat ne repetam mai mult ca chiar suntem ceea ce gandim, incepem sa constientizam mai repede ca da, suntem rezultatul gandurilor noastre. Si puteti face orice exercitiu mental si veti vedea ca asa este. Daca ma gandesc ca vreau sa ma intilnesc cu un prieten la o cafea, spre exemplu, ma gandesc la el, las intentia sa se manifeste, il sun la telefon, stabilim o intilnire si chiar se intimpla intilnirea. Deci gandul meu a produs realitatea pe care acum o experimentez. Analizati-va tot ceea ce faceti si veti observa ca totul este realitate produsa de voi, realitate produsa ca urmare a gandurilor, intentiilor, emotiilor voastre. Atragem experientele pe care le gandim. Atragem starea pe care vrem s-o experimentam, vibram deja in frecventa experientei inca nemanifestate pana cand ea devine realitate fizica. 
                 Te gandesti ca vrei sa mergi la un anume spectacol sau film. Gandul insotit de intentie te va face sa-ti cumperi un bilet si te vei trezi in sala de spectacol. Esti rezultatul gandului tau. Traiesti realitatea pe care ai gandit-o, ai generat frecventa energetica a experientei pe care o gandesti. Tot ceea ce gandim, intentionam si exprimam este energie si informatie, care se propaga in matricea creatiei. Si vom primi inapoi exact ce trimitem, prin manifestare de realitate. Sunt exemple mici care se manifesta mai repede. Sunt exemple mari care se vor manifesta in realitate mai tarziu pentru ca necesita eliberare de energii mai mari. Si poti extinde exercitiul in orice domeniu vrei. Vrei o slujba, o masina, un prieten? Vezi, analizeaza, defineste, ce fel de ganduri ai avut pana s-a manifestat realitatea.
              A crea o noua realitate inseamna a intra in mod constient, in contact cu propriile ganduri si intentii sau cu propriile convingeri, de a le identifica, de a le intelege si de a le defini. Si odata ce facem asta in mod constient, aceasta identificare si analiza, ajungem sa intelegem ce anume gand a provocat realitatea traita. Iar dupa intelegerea modului cum a luat nastere frecventa care ne-a manifestat propria realitate, putem schimba gandul, intentia care sa produca o alta frecventa ce va manifesta o noua realitate. Adica introducem o alta convingere in sistemul de gandire, care o va inlocui pe cea veche. Acum, odata absorbita noua convingere, ea va genera noi emotii, noi ganduri ce vor conduce la alt comportament, la alta atitudine, adica vei obtine o noua realitate corespunzatoare noilor ganduri, idei, intentii.

               Da, asta este raspunsul, putem crea realitate. Dar este bine sa devenim mai constienti de ceea ce gandim si sa urmarim si rezultatul gandurilor noastre sa vedem ce-am creat, ce a rezultat in urma noastra. Sa nu mai fim indiferenti la ganduri. Sa devenim responsabili pentru ceea ce gandim, pentru ceea ce emitem in acest Univers. Sa fie oare asa de simplu? Doar schimband convingeri? Pai daca realizam ca aceste convingeri devin in timp ca niste programe limitative dupa care rulam intreaga viata, da. Putem compara cu un program de calculator pe care l-am instalat de ani buni de zile. Daca nu-l schimbam, vom rula cu el chinuindu-ne toata viata. Pentru a-ti usura lucrul cu calculatorul ai nevoie sa-ti actualizezi programul, sa instalezi o versiune noua, nu mai poti continua cu cel vechi. Sau poti continua cu cel vechi, dar este stresant, te oboseste sub toate planurile. Asa este si cu aceste convingeri, trebuie schimbate cu altele noi, daca vrem sa ne imbunatatim viata.
            Si cum ne dam seama ca o alta convingere este buna? Pai, cred ca singurul criteriu dupa care trebuie sa ne ghidam este ca noile idei implementate sa faca sens cu noi, cu fiinta noastra interioara, sa ne faca sa simtim adevarul in profunzimea fiintei noastre. Sufletele noastre stiu ce este mai bine pentru noi si ne transmit asta prin manifestarea echilibrului in toate planurile, prin acea stare de liniste simtita la nivel constient in care poti spune ca da, sunt bine, sunt impacat cu ceea ce fac, cu ceea ce simt, e bine pentru mine, e bine pentru toti. Aceasta este starea care-ti spune ca noua convingere adoptata este buna pentru tine. Suntem ca la fotbal, noi centram, noi dam cu capul. Noi suntem cei care intrebam, noi raspundem, noi simtim, noi aflam daca e bine sau nu. Stam de vorba noi cu noi, cu Sinele Divin. 

            Noi cream si suntem responsabili de rezultat. Noi suntem cei care plantam gandul ca pe o samanta si ne dorim sa fie intr-un pamant fertil, sa rodeasca frumos. Si cand rezultatul, noua realitate, este inspiratie si mangaiere, cand totul devine un balsam pentru suflet, suntem pe calea cea buna. Daca constientizam ca dintr-o gandire pozitiva vor rezulta manifestari de realitate benefice pentru toata lumea , atunci vom contribui si la ridicarea vibratiei constiintei colective . Bineinteles ca pot fi si manifestari de realitate care nu ne plac sau nu ne convin, dar tot ca urmare a gandurilor noastre, de asta data a gandurilor inconstiente sau subconstiente sau ca urmare a unor situatii in care ne-am pierdut echilibrul. Si nu mai suntem multumiti de realitatea pe care am creat-o. Ca urmare unii dintre noi am putea cadea in capcana faptului ca nu suntem chiar asa de creatori cum credem noi, ca uite se intimpla si nenorociri. Dar tot noi le creem si pe acestea. Depinde de calea pe care o alegem. Depinde de cum gandim. Sa aveti numai ganduri bune.

               Descopera si tu calea spre armonie  !!
               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu