marți, 13 octombrie 2015

Relaxarea mintii



            Am ajuns intr-o etapa de dezvoltare a civilizatiei umane care presupune concurenta, competitie, tehnologie, provocari, griji, esecuri, impliniri, renuntari, dezordine, despartiri, probleme emotionale, etc. Am reusit sa cream un mic haos in viata noastra si chiar  sa-i dam un nume, stres. A devenit aproape o stare de normalitate sa fii agitat de dimineata pana seara. Daca esti cumva mai vesel, apare intrebarea ce e cu tine, esti ok ? A devenit stresant sa ne intilnim cu un prieten drag, pentru ca nu mai avem timp, lucram peste program. Sunt resurse financiare din ce in ce mai reduse, teama pierderii  slujbei, rate, banci, chirii, toate au devenit stresante. Stresul nu este altceva dacat drumul spre boala. Nu aduce nimic bun, ba dimpotriva. Face evolutia dificila. Perspectiva de a avea parte de liniste si bucurie parca se ingusteaza pe masura ce te lasi cuprins de stres. Este o stare in care creativitatea se pierde, potentialul interior scade si se ascunde cumva intr-un coltisor, iar drumul spre Sinele interior devine confuz si din ce in ce mai greu de gasit. Incepe sa se produca separarea de Sursa Divina si alunecam incet in plasa lumii materiale cu toate aspectele ei nocive. Starea de echilibru incepe sa se piarda si devenim vulnerabili.
                Energetic, consumam prea mult si pierdem din vibratia inalta si coboram spre aspectele grosiere. Nu avem cum sa mai rezonam cu energia universala, coboram de pe Calea Gratiei Divine. Coborandu-ne vibratia energetica, vom atrage langa noi alte si alte energii joase. Constientizarea acestor efecte ar trebui sa ne dea de gandit, sa nu lasam orgoliul sa creasca, sa nu lasam ego-ul sa preia conducerea. Trebuie in mod constient sa pastram starea de echilibru. Trebuie sa lasam mintea sa se relaxeze, sa nu mai fie ocupata cu controlul logic si rational al vietii noastre. Relaxarea mintii este ca o perioada de concediu binevenita pentru un angajat obosit si stresat. De ce sa nu-i acordam mintii noastre perioade de concediu, de odihna, de relaxare? Pentru ca ea este tot timpul activa, vrea sa stie unde, de ce, cum, in ce fel, cand, etc. Vrea cu alte cuvinte sa detina controlul, iar a preda controlul unei singure parti nu e bine. Vorbeam in articolul despre logica sau intuitie, ca trebuie sa existe colaborare intre planuri, ca intre doi parteneri ce negociaza si ajung la cea mai buna solutie pentru ambele parti. Cand exista echilibru, se restabileste echilibrul energetic. A pleca in concediu nu inseamna neaparat ca te relaxezi. Trebuie sa-ti poti permite sa te relaxezi. Sa-ti dai voie la nivel constient ca e timpul sa te relaxezi. Sa ajungi la acea stare mentala ca trebuie sa evadezi, sa fii liber. Sa constientizezi ca ai ajuns la un nivel stresant care iti poate dauna sub toate aspectele si daca nu faci un efort de a te reechilibra ai putea pierde tot ceea ce ai castigat .

                Toate gandurile si emotiile noastre le exprimam prin mintea constienta si definesc actiunile noastre. Daca alegem starea de stres, emotiile generate in corpul nostru cu siguranta nu vor crea o minte relaxata. Si vedem pe pielea noastra ce inseamna stresul in viata de zi cu zi. Este bine sa constientizam aceste efecte negative, tocmai pentru a realiza si a gasi caile de refacere si mentinere a echilibrului general. Prin generarea de ganduri creative si frumoase, dezvoltam emotii benefice care se traduc printr-o minte relaxata ce poate exprima aceasta stare si in exterior. Relaxarea mintii vine tot din transformarea interioara, din dezvoltarea echilibrului interior, din regasirea de sine. Atasamentul fata de aspectele materiale conduce la o minte agitata care tot timpul este activa, precauta si nu-si permite sa ia o pauza. Nu inseamna ca aspectele materiale trebuie neglijate sau ca nu sunt importante, ci doar ca ele nu trebuie sa ne conduca viata. Relaxarea mintii isi gaseste sursa in izvorul gandurilor curate, acolo unde este energie pura creatoare de adevar.
     
Adevarul te relaxeaza si iti echilbreaza toate structurile interne. Minciuna nu are cum sa te ralaxeze, dimpotriva esti nevoit sa nascocesti o alta pentru a o acoperi pe prima si tot asa. Si asta se cheama tot stres. Relaxarea mintii vine si din bucuria lucrurilor marunte. Cititul unei carti placute sufletului aduce momente de relaxare pentru intreaga fiinta, implicit mintii care absoarbe vibratiile subtile linistitoare. Bucuria unei prietenii adevarate si curate, aduce relaxare. Bucuria si siguranta din sanul familiei, starea de iubire din jurul tau, produc echilibrul ce te linisteste si relaxeaza. Relaxarea mintii este de fapt o stare care se instaleaza in urma armonizarii interioare, cand intre toate planurile exista comunicare si intelegere, cand dam voie fluxului energetic sa curga firesc si normal prin toate sistemele corpului nostru, dand voie energiei universale sa ne implineasca sufletele.
              Relaxarea vine printr-o multime de cai. Compasiunea si intelegerea unei fiinte neajutorate, ajutorul material oferit cuiva sarman, a darui o paine, un biscuite, un mar, toate pot deveni acte de multumire si bucurie pentru suflet si pentru mintea constienta de aceste actiuni. Sa daruiesti fara asteptari. Doar in urma intelegerii ca suntem un intreg ne putem gasi linistea. Nu ne putem privi ca particele separate din marele intreg si nici pe altii. Relaxarea mintii este de fapt rezultatul relaxarii interioare, a echilibrului si armoniei interioare.Sunt cai pe care fiecare le descopera la momentul potrivit. Nimanui nu i se impune nimic, fiecare le descopera atunci cand este pregatit sa le descopere. Totul este o lectie pentru evolutia noastra.

                Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu