miercuri, 7 octombrie 2015

Despre energia universala



               Astfel de subiecte incita mintea umana si naste polemici. Dar sunt teme care preocupa din ce in ce mai multa lume, indeosebi lumea spirituala. Sunt lucruri primordiale pentru evolutia noastra si care la acest nivel nu mai pot fi trecute cu vederea, sau nu mai pot fi evitate pentru ca fac parte din realitatea noastra, vrem nu vrem. Asadar, ce este energia universala in care ne scaldam cu totii? A fost de la inceputuri sau s-a format dupa? Simtim toti aceasta energie sau doar unii? O putem vedea, atinge? Este cineva care o creeaza? Stiinta confirma ca suntem inconjurati de un camp electromagnetic. Vorbim cu totii tot mai mult despre energie si materie, despre transformarea energiei in materie. Cercetarile ne duc dincolo de materie, dincolo de energie, dincolo de atomi, dincolo de electroni, dincolo de particula. Si limitele se intind spre infinit. Noi insine se pare ca suntem un  microunivers infinit. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Ideea ca in spatele materiei si a oricarei energii sau vibratii energetice sta o forta universala, cu inteligenta si constiinta proprie, ce sta la baza creatiei, mult superioara intelegerii umane, prinde tot mai mult contur. Tot ceea ce percepem, tot ceea ce vizualizam, tot ceea ce putem transcende, intr-un cuvant Tot Ceea Ce Exista, vine din aceasta forta creationala. Nu este ceva ca o forta impunatoare sau ceva pe care trebuie s-o asimilam in mod obligatoriu, pentru ca in esenta sa este Iubire, iar Iubirea nu impune nimic. Este starea de armonie din care se naste Creatia. Este o stare asemanatoare unui pianist sau a unui muzician sau a unui poet care-si asteapta clipa de inspiratie ce vine doar din liniste, din echilibrul interior. Dintr-o stare de agitatie sau nervozitate este greu sa creezi ceva frumos. Si dintr-o stare de nervozitate se poate crea, dar nu cred ca ceva benefic.

                Este o energie universala care ne acopera, ne intrepatrunde si ne inconjoara ca intr-o panza de paianjen uriasa, pe care altii o numesc Matrice Divina. Denumiri sunt multe, date acestei energii universale. Important este sa constientizam ca ea exista, indiferent de denumirea data, ca sta la baza a tot ceea ce suntem si a tot ce experimentam. Ea este Sursa acestei vieti pe care o traim. Prin manifestarea intentiei de Separare fata de Sursa, noi am devenit cei care am transformat vibratiile inalte in altele mai joase, conform credintelor noastre si a nivelului evolutiv la care suntem, prin constiinta noastra inca insuficient de ridicata.
             La vremea lui, marele fizician Max Planck, considerat parintele fizicii cuantice, sustinea ca in spatele Creatiei sta aceasta forta universala inteligenta si ca de fapt materia nu exista ca atare, ca in spatele tuturor lucrurilor sta o minte constienta si inteligenta. Ca aceasta forta inteligenta are constiinta, ca este constienta de sine. Ca de fapt nu exista materie, ci doar energie plina de informatie sau informatie plina de energie. Iata cum, acum zeci de ani in urma, oameni de stiinta vedeau aceste adevaruri spirituale. Vechii filozofi orientali aveau abordari asemanatoare cu cele pe care le exprima acum fizicienii ce lucreaza in fizica cuantica. Stiinta incepe sa se alature tot mai mult abordarilor spirituale, prin diverse descoperiri sau cercetari care nu mai pot fi evitate. Toate au niste radacini comune, care duc catre aceasta tainica energie universala, pe care inca nu o putem intelege si accesa pe deplin. Credintele mostenite si capatate de-a lungul existentei, inca ne impiedica sa intelegem ca ne putem reconecta la aceasta energie, ca ne putem transforma viata intr-una mai buna.

           Stim deja, am mai amintit despre asta, ca gandurile noastre sunt energie si ca ele sunt atrase in aceasta panza uriasa energetica, in aceasta Matrice Divina, in aceasta Energie Universala, cum vrem sa-i spunem. Orice gand, orice emotie produsa in corpul nostru, este pana la urma energie care creaza un camp electromagnetic ce se propaga in aceasta matrice. Simplu spus pentru toata lumea, tot ce gandim, tot ce emitem, tot ce simtim, tot ce facem, este propagat in aceasta matrice. Sau daca vreti, este inscris aici, in acest camp, pe care altii il numesc akashic, dupa cum probabil ati mai citit. Sau Arhivele Akashice, in care este inscrisa toata informatia din trecut, prezent si viitor.
                 Noi, fiintele umane, ca cat accesam mai mult aceasta inteligenta universala, adica constiinta universala, cu atat mai mult vom rezona cu legile universale, pe care in final le traducem in viata noastra fizica. O fiinta evoluata asta face, se reconecteaza la aceasta energie universala, aducand acele vibratii inalte in realitatea fizica. Spuneam mai devreme ca am ales sa ne separam. In realitate nu poate exista separare, pentru ca nimic nu poate exista separat de acest Univers, suntem parte din el asa cum si el este in noi. Stiinta vine si spune ca la nivel cuantic totul este un continuum in desfasurare si astfel, iata cum stiinta se imbina cu spiritualul. Doar mintea noastra constienta mai priveste lucrurile ca fiind separate, ceea ce este o iluzie, in realitate neexistand aceasta stare. Noi suntem cei care prin imbratisarea planului  material cream dezechilibru si dizarmonie la diverse nivele. Exista insa acest echilibru universal care face posibila creatia. Aceasta energie exista in noi si noi existam prin ea. Este insasi Viata. Si noi suntem parte din ea, nu mai avem cum sa nu recunoastem asta. Este doar o problema de timp pana vom constientiza toti acest adevar. Cu cat mai multi, cu atat vom scurta acest timp. Depinde de fiecare ce cale alege sa ajunga la acest adevar.

              Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu