luni, 2 noiembrie 2015

Plecarea



           Este bine sa intelegem ca primim acest dar, viata. Ca ne este data s-o traim, sa simtim experientele din aceasta etapa. Dar este si mai bine sa constientizam ca viata este eterna, indiferent daca ea se desfasoara in forma umana asa cum o stim cu totii sau in alta forma sau de alta natura. Plecarea la care vreau sa ma refer nu este altceva decat o alta etapa. Plecarea este ca si cum te-ai muta in alt oras si ti-ai continua viata acolo, intr-un alt peisaj, cu alti prieteni, cu alta viziune. Duci o alta viata. Bineinteles ca lasi in urma prieteni, rude, care simt golul lasat in urma plecarii tale. Ocupai un loc in viata lor si acum se trezesc cu un gol pe care nu stiu cum sa-l umple, sunt in suferinta. Asa este si cu plecarea din aceasta viata. Fiecare are momentul lui cand alege sa plece intr-un alt oras, cand stie ca aici si-a terminat misiunea. A constientiza ca viata continua si dupa plecarea din corpul fizic este un pas mare in evolutia spirituala a fiecarei fiinte.

             A intelege si a integra faptul ca plecarea nu este un lucru rau, ca moartea nu exista de fapt, ci doar este o tranzitie, ne ajuta si pe noi cei ramasi aici sa nu ne mai cream acel gol produs de lipsa prezentei cuiva. Sa intelegem ca acel cineva a ales sa plece intr-un oras mai frumos, la o slujba mai buna, la o viata mai buna si sa ne bucuram pentru acea persoana. Despartirile sunt intr-adevar dificile, pentru ca emotional am creat niste atasamente, am creat conexiuni energetice si acum este greu sa le rupem. Dar printr-o evolutie continua, prin integrarea acestor aspecte in constiinta noastra, putem face ca aceste momente de plecare sa nu mai fie asa de dificile. Poate ca cineva prin alegerea de a pleca, ajuta pe cei ramasi sa se trezeasca, poate ca aveau nevoie de acel moment. Poate ca plecarea cuiva ii ajuta pe cei ramasi sa invete o lectie sau poate ca este un mesaj. Cu totii incepem o alta realitate si cei plecati si cei ramasi. Tranzitia momentului de la viata fizica la cea non-fizica este cea mai usoara alegere a fiintei umane, pentru ca se intoarce la starea de spirit, inapoi de unde a venit. Este intoarcerea la Sursa. Asa ca aceasta plecare trebuie privita ca o eliberare de ceva care te tinea incorsetat, n-aveai libertate de miscare. Daca vrei, este ca o incaltaminte incomoda pe care cand o descalti simti imediat relaxarea. Sufletul se dezbraca de haina unei vieti impovarate in care nu s-a putut exprima cum ar fi vrut.

               Daca aceasta plecare s-ar constientiza mai profund si ar fi integrata mai bine, lumea nu s-ar mai teme atat de moarte si ar trai viata cu zambetul pe fata. Sufletele celor care aleg sa plece sunt impacate atunci cand cei ramasi inteleg lectia ce era de invatat sau cand constientizeaza mesajul transmis de plecarea lor. Sunt diverse moduri in care aleg sa plece iar noi suntem derutati de aceste alegeri, nu intelegem inca motivatia si asta ne duce la suferinta. Constientizarea ca ne-am asumat aceasta viata, ca stiam totul despre ea inca inainte de a veni aici, ca stiam cand si cum vom pleca, ar trebui sa nu mai produca atata suferinta.
                 Fiecare plecare are un mesaj de transmis. Daca vorbim de o plecare in grup , cu siguranta mesajul este pentru colectivitate si trebuie inteles si integrat, in profunzime. In urma se naste un val de  intelegere si compasiune care-i ajuta pe cei in suferinta sa treaca mai usor peste momentele dificile. Cu totii avem cate ceva de invatat din aceste plecari .
                  
                   Ghidarea de a scrie acest articol a inceput cu vreo doua, trei zile inainte de a se intimpla aceste evenimente nedorite in care au si-au pierdut viata zeci de tineri. Nu realizam de ce scriu despre asa ceva. Dar nimic nu e intimplator. Mai ramane ca noi sa constientizam ca totul este o lectie spre a invata ceva de la aceasta viata !

                Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu