miercuri, 25 noiembrie 2015

Traiesti viata constient ?



         Ti-ai pus intrebarea daca esti constient de viata pe care o traiesti ? Daca esti multumit sau nu, cu adevarat, de experientele pe care le traiesti in aceasta viata ? Te intrebi daca esti fericit in relatiile tale, de familie, de prietenie, intime, de serviciu, etc. ? Esti multumit de aspectele materiale pe care le-ai atras in viata ta ? Dar de aspectele spirituale ai avut timp ? De cate aspecte ale vietii tale esti constient cu adevarat ? Nu doar sa le constientizezi cu mintea rationala, ci sa le simti profund in inima ta. Adica sa fii tu insuti, cel ce esti cu adevarat. Probabil ati auzit de nenumarate ori " fii tu insuti, nu te mai ascunde dupa deget ".
             Este cam greu sa fim noi insine, atata timp cat ne ascundem in spatele ego-lui si-i cedam puterea interioara. Pentru ca aici este secretul, teama de a ne descoperi cine si ce suntem cu adevarat. Teama de a cobora in adancul fiintei noastre si de a ne confrunta cu aspectele cele mai intunecate. Teama de a le scoate la suprafata. Teama de reactiile pe care le-am putea avea. Teama de a iesi din zona de confort cu care ne-am obisnuit deja.

                Avem nevoie de curaj sa ne infruntam ego-ul, care este tot al nostru, face parte tot din noi, tot noi l-am crescut cu convingeri si opinii care s-au dovedit a fi daunatoare pentru evulutia noastra. A deveni constient de tine, de existenta ta, inseamna a-ti descoperi identitatea proprie, inseamna ca nu-ti mai este frica de tine, de reactiile tale in fata provocarilor. Inseamna ca ai ajuns sa-ti descoperi potentialul interior, iar asta iti da bucuria trairii experientelor de viata cu adevarat.
               Nu-ti mai este teama sa-ti exprimi sentimentele, pentru ca stii ca sunt ale tale si sunt adevarate. Cand traiesti in adevar nu mai ai de ce sa te temi. Nu-ti mai este teama de parerile altora, pentru ca acum esti propriul stapan, nu te mai atasezi de rezultate. Iti traiesti propria viata. Esti creatorul propriilor experiente, al realitatii tale. A deveni constient de tine inseamna a-ti constientiza propria unicitate, Adevarul din tine, iar prin aceasta constientizare accepti ca si ceilalti au unicitatea lor. A sti cine esti, aduce bucuria de sine.
              Pornind de la aceste aspecte, apare si multumirea a ceea ce esti, a ceea ce faci, impacarea de sine. Apare recunostinta pentru descoperirea adevaratului Eu. Este un proces de redescoperire care te face frumos pe dinauntru si a fi tu insuti devine ceva normal, firesc. Nimeni nu vine cu o inalta stare de constienta. Este o stare pe care o capatam pe parcursul vietii, gradual. Fiecare avem ritmul propriu. Viata constienta presupune responsabilitatea alegerilor pe care le facem in fiecare clipa, facandu-ne in acelasi timp mai constienti de noi, mai constienti ca suntem.

            Procesul de transformare interioara te face sa devii mai constient de viata ta, te face sa-ti descoperi darul special cu care ai venit in aceasta lume fizica, sa-l iubesti si sa-l faci sa straluceasca. Este darul care te implineste ca fiinta. Ne intrebam vreodata care este cel mai mare dar primit ? Dincolo de darurile materiale, viata este cel mai mare dar pe care putea sa ni-l ofere Dumnezeu. O viata in care sa cunoastem, sa exploram, sa experimentam, sa evoluam. O viata in care sa traim in armonie cu Tot Ceea Ce Exista. Pretuirea si recunostinta pentru acest dar, devine Constienta.


                   Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu