marți, 17 noiembrie 2015

Taci ca sa poti auzi



               Tot mai multa lume cauta si doreste sa intre in comuniune cu Divinitatea. Unii isi doresc iar altii chiar simt ca asta este calea de urmat. Deci cum intram in legatura cu Sinele Divin ? E valabil pentru toata lumea sau doar unii pot face asta ? Cum se obtine aceasta stare ? Nu exista reguli si nici ritualuri sau mai stiu eu ce. De altfel, daca ar exista reguli ar insemna conditionare, directionare, limitare.  Pur si simplu este o stare pe care o traiesti, o simti in profunzimea  constiintei tale. Este starea de tacere a mintii, de reducere a gandurilor, de uniune a mintii cu inima. Este starea de detasare de exterior. Devine acea stare de echilibru in care poti transcende simturile de baza si te lasi in voia ghidarii constiintei superioare care il traieste pe Dumnezeu si Dumnezeu te traieste pe tine. Este starea in care se realizeaza legatura dintre uman si divin.

                 Daca vrei sa auzi Divinitatea din tine, trebuie sa-ti gasesti starea de tacere. Sa taci ca sa poti auzi. In galagia gandurilor, nu mai este loc si de vocea Divinitatii, nu se mai aude. Asa ca pana nu reusim sa cream altarul tacerii si linistii interioare, acel loc sfant din fiinta noastra, puntea de acces catre Divinitate nu prea ajunge pe partea cealalta. Intelegerea cea mai profunda vine in momentele de tacere, liniste si solitudine, cand incepe sa vorbeasca vocea interioara. Putem s-o numim cum ne simtim mai confortabil, in esenta vorbim de acelasi lucru. Cu totii avem aceasta conexiune in fiinta noastra. Diferenta este in constientizare. Unii nu stiu, altii au uitat, altii nu vor sa stie, altii nu pot s-o acceseze.
                   In momentul in care constientizam ca de fapt nu exista Separare, ca aceasta conexiune a existat dintotdeauna si ca acum doar ne amintim de ea, se face lumina, Adevarul este chiar in fata noastra. Ca de fapt nu exista bariera intre noi si Divinitate si ca uniunea si comunicarea au existat dintotdeauna. Si deci, in acele momente nu mai putem vorbi de nici o legatura, de refacerea legaturii, pentru ca daca nu mai exista separarea, nu mai avem ce uni. Multi, cad usor in aceasta capcana a separarii. Multi percep o separare care de fapt nu exista. Ca doar Dumnezeu poate face asta sau asta sau asta, etc. Si e usor sa cazi in separare. Uitam sau nu putem crede, ca suntem asemenea lui Dumnezeu si ca suntem co-creatori.

                     Si atunci e nevoie de aceasta stare de linistire a mintii ca sa ne aducem aminte cine suntem de fapt. Este o stare de abandonare a conditiei umane, de inaltare a constiintei care uneste toate structurile sau planurile existentiale si te transforma intr-o fiinta angelica. Este starea de tacere in care umanul nu mai vorbeste, se retrage lasand locul vocii interioare. Este starea in care se aude cel mai clar vocea interioara. Fiecare trebuie sa-si asculte propria voce interioara. Este un dialog interior personal, care se intimpla doar atunci cand taci. Tacerea este ca o cheie folosita sa deschizi usa Divinitatii. In aceasta stare de tacere si liniste, afli cu adevarat de ceea ce ai nevoie ca fiinta ta sa existe in echilibru cu Tot Ceea Ce Exista. Cu cat ramai mai mult in aceasta stare, cu atat se diminueaza mintea egotica.
                  Se creaza o stare de liniste, pace si blandete profunda, in care iubirea cuprinde totul. Este o experienta pe care trebuie s-o traiesti singur. Pe masura ce iubirea iti cuprinde intreaga fiinta, incepe sa se reverse in exterior atingand si alte fiinte, pentru ca nu mai exista coordonatele spatio temporale, nu mai exista limitari. Sunt aspecte care se reveleaza doar prin trairea experientei cu toata fiinta. Sunt aspecte care duc la transformarea fiintei interioare, duc la starea de fiinta angelica. In tacere se intimpla Unimea, nu in cautarile exterioare, nu in haosul uman. Sa taci ca sa poti auzi. Sa taci ca sa poti vorbi. In tacerea mintii incepe sufletul sa vorbeasca cu Divinitatea din tine, de acolo incepe comunicarea. Cu cat creezi aceasta stare de tacere si liniste mai des, cu atat comunicarea devine mai accesibila, mai fireasca si normala.
                       Incepi sa constientizezi ca intreaga fiinta se umple de o stare de bine, de echilibru si armonie, ca iubirea Divina te invaluie in sfarsit. Incepi sa simti ca nu-ti mai este teama de lumea exterioara, pentru ca ai ajuns sa experimentezi cum este sa fii tu insuti, sa experimentezi cine esti. Ai ajuns la Eu Sunt. Prin tacere. Nu e greu, nu e usor. Este greu pana facem mintea sa taca, s-o antrenam sa taca. Este usor sa ajungi la Dumnezeu, pentru ca este in tine. Dar ca sa ajungi la usor trebuie sa treci de greu. Fiecare trebuie sa descoperim modul de a tacea, de a ne crea starea de liniste a mintii.                  
                 

              Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu